Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Jack

Prachtkat Jack

Blog

Prachtkat Jack

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand

Jack is een prachtige kater van vijf jaar oud. Hij is een Neva Masquerade. Dit betekent in het Russisch maskerkat van de Neva (de rivier die door St. Petersburg stroomt). Het ras is een colourpoint-variant van de Siberische kat.

Jack kijkt met zijn felblauwe ogen nieuwsgierig in het rond in de trimsalon. Superrelaxed gaat hij er eens goed bij liggen, net alsof hij hier al jaren komt. Toch is het de eerste keer voor hem.

Ik mag zijn ene pootje pakken om zijn nagels te knippen. Ook zijn andere pootje legt hij gewillig in mijn hand. Ik aai zijn rug, flanken, buik, borst en poten. Nee, nergens klitten. Fijn! Wel heeft hij aardig wat losse onderwol, maar die kan ik er zonder problemen uitkammen. Jack maakt het allemaal niets uit, hij vindt alles best. Ik kam de staart als laatste uit. Ik heb ervaren dat de meeste katten dat vervelend vinden. Jack niet, dat vindt hij juist fijn, vertelt zijn baasje.

Tot slot gaat hij nog even poseren voor de foto. Jack heb ik als een bijzonder vriendelijke Rus leren kennen. Dat hij een kampioen muizenvanger is, kan ik maar moeilijk geloven.

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak