Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Kieran

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Kieran
Prachtkat Kieran

Blog

Prachtkat Kieran

Posted By Dierenartsen Lelystad

Kieran is mijn eerste bezoeker deze vrijdag. Hij is een jonge Brits langhaar van vijf jaar. Kieran zit graag bij mensen op schoot. Een ander geliefd ligplekje is in de nek. Niet alleen bij zijn baasje, ook bij bezoekers. Die schrikken daar nog wel eens van. Verder is Kieran een grote knuffel, die dol is op snoepjes. Die eet hij met twee voorpootjes tegelijk uit je vingers.

In de tuin vindt hij het heel fijn om om zich heen te kijken en te luisteren naar alles wat er om hem heen gebeurt. Hij komt dan onder de rotzooi weer binnen en zijn baasje moet dat dan weer uit zijn vacht kammen. En dat vindt het baasje lastig…

Daarom zijn Kieran en zijn baasje vandaag in de trimsalon op bezoek. Kieran heeft klitten en zijn baasje kan hem niet meer kammen. Kieran gaat dan blazen en bijten. Zijn baasje noemde hem aan de telefoon een monster, dus ik ben gewaarschuwd!

Kieran heeft een weelderige vacht met veel onderwol, die eruit moet. Maar eerst scheer ik klitten en vervilte stukken weg. Die zitten op de bekende moeilijk bereikbare plekjes, zoals de oksels, de borst en de buik.

Tijdens het scheren en het kammen is Kieran heel makkelijk. Hij vindt het interessant hier. Hij kijkt voortdurend door het raam naar buiten, waar vogels, insecten en ander interessants te zien zijn. Omdat hij daardoor is afgeleid, kan ik alles met hem doen. Verder blijft hij rustig zitten, geeft af en toe kopjes en vindt het kammen heerlijk. Van een monsterlijk karakter is helemaal geen sprake!

Voor de na-foto gaat hij er eens goed voor zitten. Ik vind hem een plaatje!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak