Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Lobke

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Lobke
Prachtkat Lobke

Blog

Prachtkat Lobke

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Lobke is een prachtige poes van het ras Heilige Birmaan. In haar 14-jarige leven heeft ze al twee lange reizen achter de rug. Ze is ruim vijf jaar in Singapore geweest en daarna bijna twee jaar in Zuid-Korea. Als je personeelsleden aan de andere kant van de wereld aan het werk gaan, willen die echt niet de huiselijke warmte en het geluid van het spinnen van hun kat ontberen. Dus Lobke mocht mee in het vliegtuig.

De grens passeren gaat niet zo maar. Een kat gaat op reis en hij neemt mee: een kattenpaspoort, een inentingsboekje, een bakje voor het voer. De inhoud kan ter plaatse aangeschaft worden, evenals kattengrit en nieuwe speeltjes. Haar baasje moet alleen wel zeggen, dat ze in Azië kennelijk denken dat katten vis lekker vinden… nou: dat geldt niet voor Lobke, ze vindt het vreselijk! Haar personeel heeft wel haar uiterste best gedaan om voor haar en haar zusje lekker eten te vinden! Soms werd het vanuit Nederland meegenomen, door wie er ook maar langs kwam!

De reis naar Singapore en Zuid Korea heeft Lobke samen met haar zusje gemaakt in een speciale bench, waar ze met zijn tweetjes lekker tegen elkaar aan konden liggen. Bij het inchecken wordt er op toegezien, dat het bagagecompartiment waar ze moesten verblijven, verwarmd werd. Voor de koffers is dat natuurlijk niet nodig, maar voor katten… brrr! Een kat moet ter niet aan denken het zó koud te hebben!

Om hier naar de trimsalon te komen, hoeft Lobke niet al te ver te reizen. Ze woont nu met haar personeel in de Hollandse Hout, vlakbij. Ze heeft al zoveel meegemaakt dat ze van het trimmen niet onder de indruk is. Al snel zijn haar oude haren en klitten uit haar prachtige vacht. Dan kan ze weer snel in haar mandje, om haar thuis weer met warmte en spin-geluidjes te vullen.

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak