Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Perzisch Langhaar, Luna

Dierenartsen Lelystad Blog Perzisch Langhaar, Luna
Perzisch Langhaar, Luna

Blog

Perzisch Langhaar, Luna

Posted By Dierenartsen Lelystad

Misschien heeft u het verhaal van Luna gevolgd op onze Facebookpagina. Luna is een katje die bij ons werd gebracht als zwerver op 15 september 2012. Ze zat onder de vlooien, was uitgedroogd en zwaar ondervoed. Luna woog slechts 1.09 kg!

Helaas was Luna niet gechipt en zo was er geen eigenaar bekend. We hebben Luna in de isolatie (zodat geen andere dieren besmet konden raken, red.) voorzien van haar eerste maaltijd in tijden, een infuus en een behandeling tegen de vlooien. De dag daarna is ze gewassen en werd de anti-vlooien behandeling herhaald.

Omdat het asiel in Lelystad overvol zat (en nog steeds zit) was er geen plekje voor haar. Daarop besloten wij, Luna op te laten knappen en daarna te herplaatsen. Na de eerste week werd ze verplaatst naar de normale opname. Ze had geen vlooien meer en inmiddels was ze een kilo aangekomen.

Een periode van revalidatie volgde en na zes weken mocht ze eindelijk verhuizen. Ze is in totaal 1,5kg aangekomen en ze heeft laten zien dat ze sterker is geworden. Ze speelt en rent door de opname als ze los mag lopen. Afgelopen vrijdag is ze opgehaald en we hopen dat Luna een heerlijk nieuw poezenmandje kan vinden in haar nieuwe huis.

Tagged ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak