Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

5 Activiteiten die je kan doen op een warme dag met je hond

Dierenartsen Lelystad Blog 5 Activiteiten die je kan doen op een warme dag met je hond

Blog

5 Activiteiten die je kan doen op een warme dag met je hond

Posted By Rianne van der Wal

Het zal weer lekker warm worden de komende tijd en dat houdt in dat we onze huisdieren in en om het huis (in de schaduw) moeten zien te vermaken. Vandaag geven we u wat tips wat u kunt doen met uw hond. 

  1. Ga lekker vroeg in de ochtend (of laat in de avond) wandelen. Het is dan nog relatief koel en kan je hond zijn energie goed kwijt. 
  2. Vries zijn brokken in, in water en geef hem dat als “ijsje”. Zorg er wel voor dat er voldoende brokjes gebruikt worden. Te veel ijs kan ervoor zorgen dat zijn maag er veel last van krijgt (maagtorsie) of dat hij buikpijn en/of diarree zal ontwikkelen.
  3. Geef zijn brokjes in een wak met water en laat het hem eruit “vissen”. 
  4. Zorg voor braingames (hersenspelletjes). Je kan hierbij denken aan het verstoppen van zijn speelgoed (of eten) in huis. Dit kan je ook leuk doen met je kinderen. Maar ook door zijn brokjes te verstoppen in een kleed. Let dan wel op met de zogenaamde “sloper”. We willen niet dat hij het kleed gaat opeten. 
  5. Blijf lekker binnen en doe niets 😊  

En waar moeten we aan denken en wat moeten we vooral niet doen deze dagen? 

  1. Overdag, als het echt warm is je hond uitlaten. Vooral het asfalt is enorm warm voor de voetzooltjes. Voetzooltjes verbranden enorm snel. Kan je de rug van je hand niet langer dan 5 seconden op het asfalt houden? Dan is het te warm voor je hond! 
  2. Geef hem niet te veel water. Te veel water kan ervoor zorgen dat je hond een watervergiftiging oploopt. Let dus op met het spelen met water uit bijvoorbeeld een tuinslag als je hond daar graag in hapt. 
  3. Ga geen apporteerspelletjes spelen, maar kies voor een zoekspelletje. Je hond zal dat waarschijnlijk veel rustiger doen. Is dat niet het geval? Doe dan niets 😊  
  4. Ga niet fietsen met je hond.
  5. En, het is een open deur: Laat je hond nooit achter in een auto! 

Wil je meer weten over oververhitting bij de hond? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina op onze site. Ben je bang dat je hond oververhit is? Bel dan direct met de praktijk (0320 – 282833)! 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak