Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

6 keer een Harige Herfst

Dierenartsen Lelystad Blog 6 keer een Harige Herfst

Blog

6 keer een Harige Herfst

Posted By Rianne van der Wal

De herfst is begonnen en dat is vandaag wel heel erg duidelijk! En met de herfst begint ook het seizoen met ‘al dat haar’. En hoewel de herfst een heerlijke tijd is, kunnen we dat haar in ons huis missen als kiespijn. Maar hoe doen we dat? We geven je 6 tips.

  1. Het is een open deur, maar borstel je hond of kat.
  2. Was je hond met een fijne shampoo en ga goed moet je vingers door de vacht. Je haalt heel veel haar er zo al uit. Pak dan na het afspoelen de borstel en haal er nóg meer uit.
  3. Geef goede voeding, dit draagt bij aan een gezonde huid. En een gezonde huid geeft een gezonde vacht.
  4. Geef de beschikking tot voldoende en schoon drinkwater. Onvoldoende vocht zorgt voor een droge huid, wat voor minder gezonde haren zorgt.
  5. Ga naar een trimsalon met je hond of kat en laat de vacht verzorgen. Veel honden hebben veel voordeel bij het droogblazen van de vacht. Hierdoor verliezen ze heel veel losse en dode haren. Daarnaast kan je ook alle informatie krijgen die je nodig hebt voor een goede vachtverzorging.
  6. Stofzuig, stofzuig en stofzuig… Er zit voor je huis niets anders op dan die regelmatig te gebruiken.

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak