Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

8 Redenen waarom het leuk is om paraveterinair te zijn

Dierenartsen Lelystad Blog 8 Redenen waarom het leuk is om paraveterinair te zijn

Blog

8 Redenen waarom het leuk is om paraveterinair te zijn

Posted By Rianne van der Wal

Vorige week deelden wij met u waarom het zo leuk is om dierenarts te zijn. Daarin kwam naar boven dat het zo fijn is als dierenarts dat er een paraveterinair aanwezig is die voor jou kan opruimen en schoonmaken. Nu lijkt het dat je dat als paraveterinair alleen maar daarvoor bent aangenomen, maar dat is natuurlijk niet waar! Het werk als paraveterinair is zo veel meer dan dat! 

Waarom is het werk als paraveterinair nou zo leuk? 

  1. Net zoals bij dierenartsen weet je als paraveterinair nooit hoe je dag zal lopen. Die ene opnamepatiënt komt binnen voor een gebitsreiniging, maar als zijn bloedonderzoek niet goed is kan hij zo maar veranderen in een Intensive Care patiënt. En dan zijn er natuurlijk de telefoontjes die jij aanneemt die je dag kunnen bepalen. Is het een cliënt met de vraag of wil hij een afspraak maken voor een vaccinatie of is het een spoedgeval? 
  2. Ook jij mag knuffelen met dieren. Maar nog veel meer dan de dierenarts dat kan. Jij moet immers zorgen voor de dieren in de opname. Als ze onder narcose gaan ben jij de persoon waar ze steun bij vinden. En worden ze wakker ben jij vaak de eerste die ze zien. Hoe fijn is het dan als jij ze kan geven wat ze op dat moment nodig hebben. 
  3. Je bent het visitekaartje van de praktijk. Als paraveterinair ben je de persoon die de cliënt het eerste spreekt en ziet. Dat is verschrikkelijk leuk om te doen. Paraveterinairen doen niets liever dan het hun cliënten (en dieren) te voorzien van de beste zorg. En daar hoort een lekker kopje koffie ook bij. 
  4. Je mag en kan heel veel werk bij de dierenarts uit handen nemen. Dat is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de arts meer tijd heeft voor zieke dieren. Je brengt dieren onder narcose en begeleidt ze tijdens de ingreep. Je voert laboratoriumonderzoeken uit. Regelmatig zie je de honden en katten met een chronische ziekte en geeft de eigenaar ondersteuning tijdens die periode. Je knipt nagels en verwijderd hechtingen. En dan is dit maar een kleine opsomming van wat je allemaal doet. 
  5. Je werk is enorm afwisselend. Zoals in het vorige punt al verteld werd zijn de taken van een paraveterinair heel divers. Zorgen voor patiënten, bloedonderzoeken doen, bestellingen plaatsen en uitpakken, operaties begeleiden, patiënten begeleiden met een chronische ziekte en pups en kittens regelmatig zien om een fijne band op te bouwen is slechts een kleine greep uit het werk. 
  6. Je mag vies worden. Of eigenlijk word je vaak vies. Als je aan het eind van de dag niet onder honden-, katten- of konijnenhaar zit heb je iets verkeerd gedaan 😊  
  7. Jou begrijpen de cliënten wel! Dierenartsen willen soms wel eens wat moeilijker hun verhaal doen en om het begrijpelijk te maken ben jij er. Als paraveterinair ben je de tolk van de dierenarts. 
  8. Tijdens je lunch mag je kletsen over ranzige dingen die gebeurd zijn op de praktijk en kan je je vrienden laten kokhalzen. Dat verhaal over die brakende hond deel je maar al te graag met ze. 

Paraveterinairen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in een dierenartsenpraktijk en spelen een enorm belangrijke rol in de dagelijkse werkzaamheden. Ze zijn de dierenartsassistente van de dierenarts, hebben een opleiding afgerond en zijn hierdoor zelf verantwoordelijk voor hun werk. 

Tagged , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak