Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

8 Redenen waarom het zo leuk is om dierenarts te zijn

Dierenartsen Lelystad Blog 8 Redenen waarom het zo leuk is om dierenarts te zijn

Blog

8 Redenen waarom het zo leuk is om dierenarts te zijn

Posted By Rianne van der Wal

Dierenarts is een beroep dat wel tot de verbeelding spreekt. Maar is het ook echt zo leuk dan? Natuurlijk is het leuk, het is het allerleukste beroep ooit! Tenminste, als je het een dierenarts vraagt. Maar vraag het ze niet na een drukke nachtdienst, met veel telefoon en een operatie. Of na een euthanasie van een dier waar ze erg betrokken zijn geweest. Gelukkig zijn ze die momenten ook weer snel vergeten als er een vrolijke pup de spreekkamer instapt. 

Maar wat vinden ze zelf zo leuk aan hun beroep?

  1. Iedere dag is anders. In de ochtend weet je nooit hoe je dat zal verlopen. Komen er spoedgevallen binnen en wat is er aan de hand met die dieren? Blijft het rustig en kan je eindelijk aan je administratie zitten op een ‘normaal’ tijdstip? Je weet het niet. 
  2. Je mag met alle dieren knuffelen, maar vooral met heel veel puppy’s en kittens. En wie wil dat nou niet? 
  3. Je bent naast huisarts van de dieren, ook chirurg. Je mag en kan dus opereren! En dat kan van een ‘simpele’ castratie tot een hele lastige operatie zijn. Zoals het verwijderen van een gehoorgang of een spoedoperatie als een maagtorsie. 
  4. Je mag de hele dag puzzelen. Het is namelijk lang niet altijd eenvoudig om een diagnose te stellen. En bij dat puzzelen hoort meestal onderzoek doen. Bloedonderzoek, een echo of röntgenfoto maken. Of je moet cellen bekijken onder de microscoop. En als het te complex is mag je altijd doorsturen naar iemand die er meer van weet. Dat kan een collega in de praktijk zijn, maar kan ook zeker de specialist zijn. 
  5. Je mag met mensen werken! Is dat leuk dan? Ja zeker is dat leuk! Als je dat niet leuk vindt, dan moet je geen dierenarts worden. Die mens is namelijk verbonden met zijn huisdier. En je kan een dier helpen, maar alleen samen met de eigenaar. Een dier kan immers niet praten en door goed samen te werken met de eigenaar en je eigen kennis kom je meestal tot een diagnose en kan je gaan behandelen.  
  6. Je mag casual naar je werk. Geen mantelpakje of driedelig pak. Maar gewoon een broek, polo en gympen! 
  7. Je vrienden zijn allemaal dierenartsen en daarom kan je altijd en overal praten over vieze dingen zonder dat iemand dat vervelend vindt. Ook als je lekker zit te lunchen. “Ik had laatst een enorm abces bij een kat en daar kwam wel zo’n halve liter rood/gele vla uit!” Je kan je voorstellen dat normale mensen dan niet meer hun broodje kunnen opeten. 
  8. Je kan het echt vieze werk overdragen aan je paraveterinair. Een hond met diarree die net een ongelukje heeft gehad of heb je per ongeluk wat anaalkliervloeistof tegen de muur laten spuiten? Er is altijd wel een paraveterinair die het kan opruimen en schoonmaken. 

En als je dat laatste punt zo leest denk je misschien dat het helemaal niet leuk is om paraveterinair te zijn. Nou dat heb je mis. In onze volgende blog lees je waarom het zo leuk is om dat werk te doen. 

Tagged , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak