Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Baas en hond binnen drie kwartier rond Zuigerplas

Dierenartsen Lelystad Nieuws Baas en hond binnen drie kwartier rond Zuigerplas
Baas en hond binnen drie kwartier rond Zuigerplas

Nieuws

Baas en hond binnen drie kwartier rond Zuigerplas

Posted By Dierenartsen Lelystad

Tekst: De Stentor (21 oktober 2013). Foto: Sander van der Wal

Lelystad: Dertig honden met baasjes hebben weinig moeite met de herfstwandeling die was georganiseerd door Dierenartsen Lelystad. “Ga nog maar een rondje want mijn soep is nog niet heet”, roept een vrijwilliger die al een halfuurtje in de pan met erwtensoep staat te roeren. De viervoetige deelnemers aan de herfstwandeling wacht na de tocht een bak water, de baasjes mogen kiezen uit erwtensoep of een glas glühwein.

Echt bijkomen van een zware tocht hoeven ze niet. Het weer werkt mee, het zonnetje schijnt en de paden zijn niet modderig. De honden hebben het ook naar hun zin. Ze rennen, snuffelen en spelen. Dierenartsen Lelystad is de trekker van het loopfestijn.

Uiteindelijk moet er meer aandacht en geld komen om weer van een behoorlijke dierennoodhulp van de grond te krijgen. “Die was er na het wegvallen van de dierenambulance van de Dierenbescherming niet meer adequaat. Dierennoodhulp bij bijna nihil”, legt Susan van de Waal uit. Zij is de voorzitter van Stichting Dierennoodhulp Flevoland die vanaf 11 november a.s. actief is. “We hebben dan de beschikking over een volledig operationele ambulance waarmee we de weg op kunnen. Onze 35 vrijwilligers staan te trappelen”. Sander van der Wal van Dierenartsen Lelystad weet dat het goed te merken is dat er geen dierennoodhulp meer is in Lelystad en Dronten. “We werden regelmatig ’s nachts gebeld door mensen die in paniek waren. Ja, en als de dierenambulance niet bereikbaar was, dan gingen wij maar weer de weg op. Dierenartsen Lelystad is namelijk de enige praktijk die 24 uur per etmaal bereikbaar was. Maar ik ben blij dat er nu weer een dierenambulance komt. Dat is hard nodig”

De herfstloop is een van de acties in de aanloop naar de nieuwe stichting. Er komt nog een kledingactie en via de website en Facebook hoopt Dierennoodhulp Flevoland ondersteuning te krijgen. “Dit was in ieder geval een goed begin”, oordeelt Daniëlle Pot uit Lelystad die ook blij is dat er weer een dierenambulance gaat rijden. Hoewel ze al geruime tijd in de stad woont, was deze wandeltocht haar eerste kennismaking met het Zuigerplasbos. “Ik woon aan de andere kant van de stad en ga vaak wandelen in het Gelderse Hout. Of in het Natuurpark bij de ottertjes. Maar ook dit is een mooi gebied, ik denk dat ik hier vaker naar toe kom”.

Uiteindelijk is er een bedrag van €137,00 opgehaald voor Stichting Dierennoodhulp Flevoland. Dit bedrag is met €100,00 aangevuld door de praktijk.

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak