Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Bijzondere patiënt, Fakir

Dierenartsen Lelystad Blog Bijzondere patiënt, Fakir
Bijzondere patiënt, Fakir

Blog

Bijzondere patiënt, Fakir

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door: Robert Huijser (eigenaar van Fakir)

Dit is mijn kat Fakir. Ongeveer een jaar geleden werd hij elke dag zieker en wilde niks meer eten. Hij werd opgenomen bij de dierenarts en bleek na bloedonderzoek suikerziekte te hebben. Samen hebben we toen overlegt en is er besloten om te starten met het geven van insuline injecties. En als snel ging het beter met Fakir.

Suikerziekte bij een kat en de hond is ongeveer het zelfde als suikerziekte bij de mens alleen krijgen dieren twee keer per dan een insuline injectie een ½ uur na het eten. Iets wat op zich heel goed ging, alleen moest ik goed de suikerwaarde om het bloed van mijn kat in de gaten houden. En omdat je de insuline toedient met een injectienaald is dat lang niet altijd even precies. Maar ook Fakir hield niet van al die prikjes omdat het af en toe pijn deed.

Omdat ik zelf bekent ben met suikerziekte dacht ik dat het beter kon dan met injectienaalden. En dus ben ik op internet gaan zoeken naar een alternatief welke ik gevonden heb. De VetPen. De Vetpen is er voor honden en katten en lijkt qua werking erg op de insulinepen die bij mensen wordt gebruikt. Samen met de dierenarts hebben we de VetPen besteld en de dierenarts heeft samen met de leverancier gesproken om een goed behandelplan op te stellen. Het schakelen van een injectie naar de VetPen is even iets anders qua dosering. Omdat de VetPen veel preciezer is. Dus waar ik eerder bijvoorbeeld 1 gaf en Fakir misschien slechts 0,9 kreeg en het daar goed op deed. Moest ik dat nu dus compenseren. Zou ik dan nu ook 1 geven, zou hij dus te veel insuline krijgen, wat gevaarlijk kan zijn.

Sinds ik de VetPen gebruik is mijn kat stabiel en de weer de allemansvriend en zit na het eten al klaar voor zijn injectie met de VetPen. En geef ik hem niet op tijd dan gaat hij mauwen zo van: “Vergeet je mij niet?!”

Dus; suikerziekte is niet het einde van de wereld maar je moet er wel rekening mee houden.

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak