Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Bijzondere patiënt, Ossie

Dierenartsen Lelystad Blog Bijzondere patiënt, Ossie
Bijzondere patiënt, Ossie

Blog

Bijzondere patiënt, Ossie

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door eigenaren Roy en Miriam van Kalmthout

Ossie is een heerlijke buitenkat en na een dagje avontuur zagen we hem op het dak bij onze buurman zitten. Eenmaal binnengekomen ging hij op onze bank liggen en we hadden het idee dat er iets aan de hand was met hem. Ik pakte ben op en had direct bloed aan mijn handen. Natuurlijk keken we direct waar het vandaan kwam. Een kleine wond aan zijn buik. Maar met zo veel bloed?! Er moest meer aan de hand zijn!

Direct namen we contact op met de dienstdoende dierenarts. Dierenarts Deborah nam de telefoon en we mochten direct naar de praktijk komen. Het het lichamelijk onderzoek, waar Deborah ook alleen het kleine wondje kon vinden besloten we toch verder te gaan onderzoeken. Hiervoor moest Ossie wel onder narcose. Want in het wondje kijken zou Ossie niet toelaten.

Gossie werd naar de opname gebracht en wij gingen naar huis. Een half uur later belde Deborah met een verslag van wat ze gevonden had. Ossie had niet alleen een gaatje in zijn huid, ook zijn buikwand en spieren waren doorboord. En nog erger, zijn mild was ook nog beschadigd. De reden dat hij zo hevig bloedde! Het advies? Opereren en zijn milt verwijderen, om het bloeden te laten stoppen. We hebben geen moment getwijfelt, maar spannend was het wel.

Na een paar uur werden we opnieuw gebeld. Gelukkig met goed nieuws! Ossie had het goed gedaan en werd nu langzaam wakker in de zuurstofkennel. Zodra hij helemaal wakker was en goed ademde, mocht hij naar zijn kennel om op ons te wachten. Toen we hem kwamen ophalen kregen we de nodige uitleg en huiswerk mee naar huis. Verschillende medicijnen kregen we mee en het advies om hem in een bench te houden, zodat hij rustig zou blijven.

Dus tien dagen verbleef Ossie in een kennel in ons huis. En niet alleen om rustig te blijven, maar ook om er voor de zorgen dat hij niet met zijn drains door ons huis zou lopen. Gelukkig mocht na drie dagen die vervelende drain al verwijderd worden en kon de wond rustig sluiten. De kritiekste periode was toen voorbij.

Gelukkig waren we er op tijd bij en hebben we allemaal goed gehandeld. Ossie is net een jaar geworden en heeft dit nu al moeten doorstaan. Ons kindje, onze schat! We hebben een hele speciale band met hem en we hadden ons geen raad geweten als het anders was afgelopen.

We zijn Deborah heel erg dankbaar voor haar snelle handelen en het wondje ook niet vertrouwde. Als dat niet was gebeurd, of wij niet op tijd iets hadden gezien had het heel anders kunnen aflopen. Iets waar we liever niet aan denken!

Hoe het heeft kunnen gebeuren? Geen idee. Misschien een verkeerde landing op een stok of iets anders scherps. Maar het belangrijkste is dat Ossie er nog is!

Tagged , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak