Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Bijzondere patiënt, Thibo

Dierenartsen Lelystad Blog Bijzondere patiënt, Thibo
Bijzondere patiënt, Thibo

Blog

Bijzondere patiënt, Thibo

Posted By Dierenartsen Lelystad

Wat doe je met een pupje dat je net een paar dagen in huis hebt? Precies! Je leert hem nieuwe dingen. En dus ging Franks Bulldogje Thibo gezellig mee de tuin in op een mooie lente dag in maart.

Helaas werd Thibo niet goed en kreeg hij ademhalingsproblemen. In paniek belden de eigenaren de dienstdoende dierenarts, die adviseerde direct te komen. Bij aankomst was alles al gereed gemaakt en werd Thibo direct in de zuurstofkennel geplaatst. Dat beetje zuurstof dat hij dan binnen zou krijgen, was in ieder geval 100% zuurstof. Maar het probleem was natuurlijk nog niet verholpen.

Omdat Thibo snel achteruit ging werd er besloten om röntgenfoto’s te maken van zijn keel en longen. Terwijl de foto’s gemaakt werden kreeg Thibo door een kapje zuurstof toegediend. Gelukkig lied hij alles goed toe. Na beoordeling van de foto’s was duidelijk dat er iets in de luchtpijp van de kleine pup zat. Maar wat, dat was niet duidelijk.

In overleg met de eigenaren werd er besloten alles op alles te zetten om deze jonge hond te redden. Met spoed werd een dierenarts met een scoop opgeroepen. Remco Jonker stond snel bij ons in de praktijk en maakte zijn spullen gereed voor de ingreep.

Het plan was om met een kleine camera in de luchtpijp van Thibo te kijken en te proberen met een klein grijpertje het probleem te verwijderen. Geen enkel dier laat dat zonder narcose toe en dus moet Thibo voor de ingreep slapen. Met de meeste zorg kreeg Thibo zijn narcosemiddelen en werd hij aan de zuurstof- en bewakingsapparatuur gelegd.

De ingreep zelf was behoorlijk spannend. Niet alleen had Remco moeite met het verwijderen van het vreemde voorwerp. Thibo ademde niet altijd even goed. En stopte zelfs helemaal met ademen!

Gelukkig heeft dit verhaal een goed einde. Remco slaagde erin om de steen (!) te verwijderen en Thibo ging weer ademhalen. En met de intensieve zorg van zijn eigenaren wist hij de volgende ochtend voor een klein feestje te zorgen. Hij liep rond als of hem nooit iets overkomen was!

De eigenaren van Thibo: “Graag willen wij het team van Dierenteam Lelystad bedanken voor de zeer goede zorgen van ons heerlijke Franse Bulletje. Wij zijn blij dat wij nog steeds van Thibo kunnen genieten.”

Tagged , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak