Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Bijzondere patiënt , Twinky

Dierenartsen Lelystad Blog Bijzondere patiënt , Twinky
Bijzondere patiënt , Twinky

Blog

Bijzondere patiënt , Twinky

Posted By Dierenartsen Lelystad

Dit was Twinky, een dikke ‘je-weet-wel-kater’ van bijna elf kilo! En toen was hij zelfs al een kilootje kwijt. Kunt u zich dat voorstellen? Een kat van 12 kilo? De eigenaren van Twinky weten maar al te goed hoe dat eruit ziet en hoe dat voelt. Maar…, zoals we begonnen met ons verhaal. Dit was Tinky, ruim zes jaar geleden toen hij voor de eerste keer bij ons in de praktijk op bezoek kwam. De reden van zijn bezoek? Zijn ‘bikopeners’ vonden dat hij toch wel wat te zwaar werd en wilden graag hem van al dat overtollige gewicht afhelpen.

Wij konden niet anders dan dat volkomen met hen eens zijn. En dus begonnen de eigenaren vol goede moed, een nieuw dieet en de nodige coaching van onze paraveterinairen aan de uitdaging. Het doel? Zes kilo er vanaf. En dus een kat van ongeveer vijf of zes kilo in huis. En omdat katten nou eenmaal niet extra naar de sportschool kunnen, kunnen hardlopen met vrienden of wat vaker op de fiets naar het werk kunnen gaan, zeker geen eenvoudige opdracht!

Maandelijkse bezoekjes aan de praktijk om zijn vorderingen bij te houden en voor de nodige steun van het team, werden later telefoontjes vanuit huis. De eigenaren van Twinky hadden namelijk besloten zelf een babyweegschaal aan te schaffen om zo zijn gewicht in de gaten te houden.

Inmiddels zijn we nu dus zes jaar verder. En…, weegt Twinky de gestelde zes kilo nu? Is zijn grote lichaam, veranderd in dat van een jonge god? Hij is inmiddels 15 jaar (hihi). Dat antwoord houdt u nog even van ons te goed.

 

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak