Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Castratieproject 2018

Dierenartsen Lelystad Blog Castratieproject 2018

Blog

Castratieproject 2018

Posted By Rianne van der Wal

Vanaf 2013 organiseert Dierenartsen Lelystad jaarlijks een castratie en sterilisatieproject in Lelystad. En inmiddels zijn er al meer dan 200 katten geholpen. Het team van dierenartsen en assistentes staan op zaterdag 8 december weer klaar in de operatiekamers van de praktijk op de Kempenaar. Eigenaren van de poezen en katers dienen aan te tonen dat zij afhankelijk zijn van de voedselbank of onder bewind voering staan om in aanmerking te komen voor dit project.

Deze dag zal het team vrijwillig poezen en katers ‘helpen’. Ze willen met de kerstgedachte in het achterhoofd, de onbedoeld groeiende kattenpopulatie in Lelystad tegen gaan. Er wordt geprobeerd de middelen die nodig zijn om deze operatie uit te voeren (deels) gesponsord te krijgen van de verschillende leveranciers. De ingreep zal niet kosteloos, maar wel op dezelfde manier uitgevoerd worden als gebruikelijk is bij Dierenartsen Lelystad. Een huisdier wordt gewaarborgd van dezelfde zorg. U kunt deze dag vergelijken met een castratie en sterilisatie project in Spanje, maar dan in uw eigen gemeente!

Kosten ingreep:
Castratie kater: €22,50 (inclusief chippen en registreren)
Sterilisatie poes: €49,95 (inclusief chippen en registreren)
De chips worden beschikbaar gesteld door de fabrikant en standaard bij ieder dier geplaatst. Het is dan ook niet de vraag óf u uw kat gechipt wil hebben. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle katten in Nederland geregistreerd zijn. Zo hopen we te voorkomen dat er onnodig dieren moeten worden opgenomen door een asiel terwijl er een eigenaar aan het zoeken is naar zijn of haar huisdier. 

Extra opties tijdens de ingreep:
Waakinfuus als extra veiligheid tijdens de ingreep en het wakker worden: €15,00
Bloedonderzoek voor de narcose als extra veiligheid: €27,50

Voor meer informatie over de kosten of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de balie van de praktijk (0320 – 282833).

Tagged , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak