Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Castratieproject 2019

Dierenartsen Lelystad Acties Castratieproject 2019

Acties

Castratieproject 2019

Posted By Rianne van der Wal

Vanaf 2013 organiseren wij jaarlijks een castratie en sterilisatieproject in Lelystad. Inmiddels zijn er al ruim 60 katten geholpen. Ons team van dierenartsen en assistentes staan op zaterdag 14 december weer klaar in de operatiekamers van onze praktijk op de Kempenaar. Eigenaren van de poezen en katers dienen aan te tonen dat zij afhankelijk zijn van de voedselbank of onder bewind voering staan om in aanmerking te komen voor dit project. 

Deze dag zal het team vrijwillig poezen en katers ‘helpen’. Wij willen met de kerstgedachte in het achterhoofd, de onbedoeld groeiende kattenpopulatie in Lelystad tegen gaan. Er wordt geprobeerd de middelen die nodig zijn om deze operatie uit te voeren (deels) gesponsord te krijgen van de verschillende leveranciers. De ingreep zal niet kosteloos, maar wel op dezelfde manier uitgevoerd worden als gebruikelijk is bij ons. Iedere kater en poes wordt gewaarborgd van dezelfde zorg. Alle katers en poezen worden kostenloos door ons gechipt en geregistreerd. U kunt deze dag vergelijken met een castratie en sterilisatie project in Spanje, maar dan in uw eigen gemeente!

Voor katteneigenaren die in aanmerking komen zijn de kosten als volgt:
Pre-anesthetisch onderzoek*: Kostenloos
Sterilisatie poes: € 55,00
Castratie kater: € 35,00
Chip & registratie: Kostenloos en verplicht
Infuus: € 15,00
Pre-anesthetisch bloedonderzoek*: € 35,00

*Pre-anesthetisch (bloed)onderzoek: voorafgaand aan de operatie wordt het dier door onze dierenartsen lichamelijk onderzocht. Daarnaast wordt er gekeken of het dier vlo-vrij is (dat is een voorwaarde om in onze opname opgenomen te worden). En is het mogelijk om een bloedonderzoek te laten doen om te controleren hoe het met de meest vitale organen gaat.

Tagged , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak