Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Chippen en registreren van uw huisdier

Dierenartsen Lelystad Blog Chippen en registreren van uw huisdier

Blog

Chippen en registreren van uw huisdier

Posted By Rianne van der Wal

Als je huisdier vermist is en terecht komt bij een dierenambulance, -asiel of een dierenartsenpraktijk, zal hij met behulp van een chipreader gecontroleerd worden op een chip. Heeft je dier een chip heeft én is het correct geregistreerd bij een databank, dan kunnen de medewerkers jouw gegevens vinden. Zo ben je snel op de hoogte dat je huisdier gevonden is. Het is dus belangrijk dat je naast het laten chippen van je dier, ook je eigen gegevens laat registreren en als het nodig is, aanpast.

Databanken
Zijn zijn een aantal databanken in Nederland waar je je dier kan laten registreren. De meesten hebben een eigen site waar je die registratie kan regelen. Onze paravaterinaren regelen de registratie voor u en doen dat bij; BackHome Club. U ontvangt van hen een mailtje met de bevestiging en de vraag of u wilt inloggen om de registratie te voltooien. Weet je niet in welke databank je huisdier geregistreerd staat? Dan kan je op de site; chipnummer.nl zoeken in alle databanken van Nederland.

Chipnummer
Om de chip te registreren heb je het nummer nodig. Als je je huisdier bij ons laat chippen, registreren we het ook voor je. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven welke gegevens je online wilt laten komen en welke niet. Deze vraag ontvang je via een mailtje van de databank. Registreer je zelf je huisdier? Dan vind je het nummer vaak in het paspoort, vaccinatieboekje of op de stamboompapieren van je huisdier. Kan je het nummer toch niet vinden, is het altijd mogelijk om het nummer af te laten lezen bij ons in de praktijk.

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak