Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

De Beste Wensen!

Dierenartsen Lelystad Nieuws De Beste Wensen!
De Beste Wensen!

Nieuws

De Beste Wensen!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Het team van Dierenartsen Lelystad wenst u en uw huisdieren het aller beste voor 2018! Ook in het nieuwe jaar staan wij weer dagelijks voor u klaar. 24 Uur per dag en 7 dagen per week zijn wij bereikbaar en beschikbaar voor spoedgevallen. Maandag 1 januari is de praktijk gesloten. Wel kunt u terecht bij dienstdoende dierenarts Anke te Jonge mocht u een spoedgeval hebben.

Mocht uw hond bang zijn voor harde knallen dan is het verstandig om tijdig te starten met vuurwerktraining. Hierbij kunt u gebruik maken van onderstaande film. U start met het geluid zacht en voert dit langzaam op. Tijdens het afspelen doet u iets leuks met uw hond of krijgt hij iets lekkers. Zo lang uw hond lekker bezig is, kunt u het geluid harder afspelen. Heeft u het idee dat uw hond stresssignalen laat zien gaat u niet verder, maar juist een stapje terug. Langzaam traint u zo uw hond dat het niet eng is.

Natuurlijk is het nu te laat om met deze training te starten. Het is verstandig om hier al in september mee te beginnen. Iets voor volgend jaar dus!

Tips voor dit jaar zijn:

  • Laat uw hond op tijd uit op een plek waar (nog) geen vuurwerk wordt afgestoken. Hierbij kunt u denken aan het bos. Maar misschien ook nog wel verder weg, zoals de bossen op de Veluwe.
  • Houdt uw hond aan de lijn en maak de halsband strakker. Zo weet u zeker dat hij niet uit de band kan trekken en weg kan lopen.
  • Steun uw hond als hij het eng vindt. Dieren met stress leren niet en dus mag u steunen en troosten tot het beter gaat.
  • Houdt gordijnen gesloten en de TV/radio aan.
  • Geef uw hond iets waar hij lekker lang mee bezig zal zijn (een goed gevulde Kong bijvoorbeeld).
  • Geef medicijnen die u voorgeschreven krijgt van een dierenarts. Vetranquil is een achterhaald middel, maar wel verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken. Uw hond wordt hier sloom van, maar het onderdrukt de angst niet. Daarnaast versterkt het gehoor van uw trouwe viervoeter, waardoor hij/zij nog banger zal zijn.
  • Houdt katten binnen. Sluit luikjes etc. Laat een kast open staan als hij/zij zich wil verstoppen of richt een kamer in waar hij/zij veilig kan verblijven die nacht.

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak