Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

De ervaring van assistente Petra

Dierenartsen Lelystad Blog De ervaring van assistente Petra
De ervaring van assistente Petra

Blog

De ervaring van assistente Petra

Posted By Dierenartsen Lelystad

Soms maken onze assistentes iets bijzonders mee. Iets dat zo bijzonder is dat ze dit graag met u als cliënten delen. Deze keer het verhaal van Petra over de opvangkat die ze vanaf september 2013 in huis heeft. 

Ik kwam s’morgens met de fiets aan op de praktijk, het regende en dus trapte ik flink door. Voor de deur van de praktijk stond een vervoersmandje, waar gebruikelijk een kat of een konijn in vervoerd wordt. Maar geen eigenaar. Ik stopte bij de mand en keek naar binnen. In elkaar gedoken en helemaal nat zat daar een zwarte poes. Snel nam ik haar mee naar binnen. Ze was zo angstig zat alleen maar in elkaar gedoken en te bibberen. Ik maakte een opnamekenneltje voor haar klaar in de kattenopname en zette haar met een paar extra handdoeken in haar nieuwe onderkomen. Ze heeft de hele dag in dezelfde positie gezeten. Alles was verschrikkelijk eng.

Een zwarte kat in het asiel wordt slecht herplaatst en deze was zo angstig, ik had daar geen goed gevoel bij. Toen heb ik de keuze gemaakt om haar bij ons thuis op te vangen. Samen met de dierenarts heb ik haar opnieuw nagekeken, geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooit. Of ze gesteriliseerd was wisten we niet, maar tot op de dag van vandaag is ze niet krols geweest.

De eerste weken heeft ze in een bench, in de logeerkamer gezeten. Ze was onzindelijk door stress, niet benaderbaar en al zeker niet aan te aaien. Dan beet mevrouw in je hand of sloeg met haar poot. Misschien niet hard, maar toch.  Na ruim een half jaar acclimatiseren, is ze volledig zindelijk. En is ze getraind met positieve beloning. Veel geduld en liefde en extreem voorzichtig benaderen, heeft ze het vertrouwen in de mens weer teruggevonden en zou goed herplaats kunnen worden.

Wij hebben meerdere dieren in huis. Onze grote hond, Barco is geen probleem. En een andere kat zorgt ook niet voor grote problemen. Wel ze is defensief naar haar eten toe. Beste voor haar zou zijn een huishouden zonder andere katten geen druk gezin, liefst een plekje om naar buiten te kunnen.

Ik voel er niets voor om haar zo maar op Facebook te zetten, maar een via onze blog wil ik haar toch aan een nieuw huis helpen. Het is geen poes voor een onervaren katteneigenaar. Of iemand die graag de kat de hele dag op schoot wil hebben. Om te voorkomen dat ze terug valt in haar oude gedrag vind ik het belangrijk goed kennis te maken met een mogelijke nieuwe eigenaar en zijn of haar gezinssituatie. En uiteraard is het belangrijk dat er kennis gemaakt wordt met de poes. Ze is nog steeds wel iets wantrouwend, maar inmiddels kan ik haar zelfs al oppakken en verplaatsen. Kleine stukjes maar toch. Ze heeft echt grote vooruitgang geboekt.

Oh ja ze is ongeveer 2 of 3 jaar oud naar schatting. Zeer aanhankelijk, wil graag knuffelen en knort en kletst de oren van je hoofd. Ook slaapt ze graag op het dekbed onder de sprei, ze laat dan altijd wel even weten waar ze ligt door te gaan knorren als ze je hoort. Wel een knuffel in de dop dus.

Heeft u het idee dat u deze lieve poes een fijn leven kan bieden? Neemt u dan contact op met de praktijk en vraag naar Petra.


Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

2 thoughts on “De ervaring van assistente Petra

  1. Jammer dat mensen zo hun huisdier weg kunnen doen. Gelukkig wel iemand die nog de moeite neemt om haar bij de dierenarts op de stoep te vondeling te leggen. Lief van je Petra om haar in huis te nemen en haar weer wat vertrouwen te geven. Zelf hebben we al twee katten ( 1 zwarte 😉 ) en ik hoop dat ze gauw een liefdevol en permanent tehuis heeft!! Succes!

    Ilonka

  2. Wat een prachtig pleidooi voor deze vondeling! En hoewel ik je moed bewonder om toch op zoek te gaan naar een nieuw adres, huiver ik er ook bij. Want het afbreukrisico is enorm. Een dier met zulke angsten in de vroegste herinnering heeft echt meer tijd nodig dan een half jaar.
    Het is jouw professie en ook passie om veel tijd aan je dieren te besteden, maar uit ervaring weet ik dat dat niet overal kan (hoe goed er ook gezorgd wordt). Maar dieren met een rugzakje hebben dat wél nodig. Niet altijd actief, maar je moet er wel bij in de buurt zijn (om ze te kunnen volgen).
    Ik wens jou en de Zwarte Parel (want ik zie geen naam!) de beste toekomst!

Comments are closed.

Maak een afspraak