Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

De ervaring van…, dierenarts Sander

Dierenartsen Lelystad Blog De ervaring van…, dierenarts Sander
De ervaring van…, dierenarts Sander

Blog

De ervaring van…, dierenarts Sander

Posted By Dierenartsen Lelystad

Deel 2 | Door dierenarts Sander van der Wal

In mei dit voorjaar is onze kleine Chouffe geopereerd aan een hernia in zijn rug. U heeft er alles over kunnen lezen in mijn eerdere blog. De operatie verliep goed en zes weken van rust en revalidatie braken aan. De eerste dagen bestonden uit het ingeven van verschillende medicijnen. Pijnstillers en ontstekingsremmers. Langzaam mochten we die afbouwen. Natuurlijk mocht Chouffe niet aan de wond komen, wat vrij eenvoudig te doen was met een Medical Pet Shirt (een soort dompertje voor dieren). En we moesten hem vaker uitlaten als bijwerking van de medicijnen. Maar lopen mocht hij niet. Dus oppakken, in het gras zetten, er voor zorgen dat hij toch niet gaat lopen en na het plassen en poepen weer naar binnen in de bench.

Na twee weken mochten we met Chouffe naar de fysiotherapeut. En na een klein lichamelijk onderzoek mocht onze ‘ik-ben-niet-gek-op-water-hond’ de aquatrainingsbak in. Dat soort bad, met onderin een loopband. Het water kan op verschillende hoogtes worden ingesteld, Zo wordt de hond (of kat) optimaal getraind zonder overbelast te raken. Chouffe vond het allemaal enorm spannend, maar deed zijn best rustig te lopen op de band. Gedurende vijf weken kreeg Chouffe deze training. Tijdens de revalidatieperiode besloten we gezellig een weekendje naar de Ardennen te gaan. Heerlijk wandelen met de honden. En natuurlijk ging Chouffe gewoon mee! In het huisje bleef hij in de beng, maar tijdens de wandelingen ging hij mee in de draagzak. Hij genoot van iedere minuut in dat ding en kon zo toch bij alles gewoon mee doen.

Na zes weken mochten we op controle bij de specialist en hij gaf het verlossende woord dat Chouffe naar de volgende stap mocht in zijn revalidatie. Dat betekende weer meer wandelen buiten en meer uit de bench! Drie weken later kregen we nog wel even een kleine schrik. Chouffe wilde niet zijn bench uit en liep weer heel erg stram met zijn rug. Direct hebben we hem weer rust gegeven en hingen we aan de telefoon met de specialist. Hij vertelde dat het soms weer even kan opspelen. Ook omdat de operatie inhoudt dat er een stukje uit zijn wervel gehaald is. Direct rust en pijnstilling was het advies.

Gelukkig gingen de klachten snel over en inmiddels loopt Chouffe weer zoals we van hem gewend zijn. Als een klein konijn springt hij over alles en iedereen heen. Hij is vrolijk en de regelneef in huis zoals we hem kennen. Nu maar hopen dat het probleem niet terug komt!

O, en wilt u weten wat we nou kwijt zijn geweest aan alle onderzoeken, operatie en medicijnen? We hebben in totaal zo’n € 2000,00 betaald. Gelukkig voor ons is Chouffe goed verzekerd en kregen we het grootste deel terug van de verzekeraar!

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak