Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Ervaringen van onze stagiair Thomas

Dierenartsen Lelystad Blog Ervaringen van onze stagiair Thomas
Ervaringen van onze stagiair Thomas

Blog

Ervaringen van onze stagiair Thomas

Posted By Dierenartsen Lelystad

De afgelopen maanden heeft Thomas bij ons stage gelopen. Zijn ervaringen heeft hij met ons gedeeld.

In de zomer van 2013 besloot ik de cursus ‘paraveterinair dierenartsassistent’ bij Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld te volgen. Mijn hondje Izzy was hiervoor ernstig ziek geweest en het team van Dierenartsen Lelystad hadden haar goed geholpen. Dat had zo’n indruk op mij gemaakt dat ik besloot met deze cursus te starten. Zodat ook ik het leven van een dier kon redden.

Na een kennismakingsgesprek en een dag meelopen, werd ik welkom geheten om mijn stage te lopen. Ik heb mijn stage in twee delen volbracht. In het najaar en de winter van 2013 ben ik voornamelijk achter de schermen werkzaam geweest. Hier heb ik mij bezig gehouden met het voorbereiden van dieren voor operatie. Het verzorgen na de operatie en nog veel meer. In eerste instantie wel even wennen, maar snel genoeg voelde ik mij hier helemaal thuis. Ik heb ontzettend veel geleerd van de paraveterinairen en gelukkig kon ik ze alles vragen dat ik wilde. Het is echt mooi om te zien hoe een dier opknapt na intensieve verzorging. Ik vond het ook erg leuk om bij de operaties zelf mee te kijken en te zien wat de dierenartsen deden.

De afgelopen maanden heb ik het andere deel van mijn stage volgebracht. Deze keer achter de balie. In eerste instantie keek ik hier wat tegenop, maar uiteindelijk viel het enorm mee.  En nu vind ik het zelfs leuk om te doen. Ook op deze plek heb ik veel geleerd. Ik vind het verschrikkelijk mooi om te zien hoeveel sommige mensen overhebben voor hun dier. Maar aan de andere kant zie je ook dat niet iedereen weet wat goed en slecht voor hun huisdier is. Het is fijn dat je dan kunt helpen.

Izzy is helaas door haar verergerde hartprobleem te ziek geworden om verder te gaan. Ik vond het fijn dat de dierenarts haar verder lijden heeft kunnen besparen. Voor mij werd het toen ook duidelijk dat je soms een dier ook kan helpen door haar rustig te laten inslapen.

Al met al heb ik een erg leuke tijd gehad. Veel leuke ervaringen, maar soms ook moeilijke momenten. Een ding is zeker, geen dag is hetzelfde. Sommige dagen hoor je af een toe een kat miauwen en andere dagen zitten er drie herders in de opname die de akoestiek van het pand uitgebreid willen testen.

Nogmaals dank aan alle dierenartsen en paraveterinairen. Dank voor het zo goed helpen in het ontwikkelen van mijn werk. Maar ook wil ik de diereigenaren bedanken. Voor al jullie geduld met mij aan de balie 😉

Groetjes Thomas

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

One thought on “Ervaringen van onze stagiair Thomas

Comments are closed.

Maak een afspraak