Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Gebitsmaand Februari

Dierenartsen Lelystad Blog Gebitsmaand Februari
Gebitsmaand Februari

Blog

Gebitsmaand Februari

Posted By Dierenartsen Lelystad

Februari stond zoals ieder jaar, ook nu in het teken van gebitsverzorging. 
Tijdens deze maand besteed Dierenartsen Lelystad extra aandacht aan het gebit van uw huisdieren. Dit wordt gedaan door middel van gratis gebitscontroles en leuke kortingen op gebitspreventie. Ieder jaar organiseren Celeste en Manon deze maand met veel plezier. Zeker omdat ze zien dat steeds meer huisdiereigenaren aan gebitsverzorging doen.Hieronder is een foto te zien van de kat Puckie Lodewijk-Chardet. Pucky is een van de patiënten die bij de gebitscontrole is geweest. Tijdens de bekinspectie ontdekte Manon dat het tandvlees op enkele plaatsen rood en ontstoken was en dat er tandsteen op de kiezen zat. Bij een van de kiezen lag de wortel bloot. Dat is erg pijnlijk en de kies kan beter getrokken worden.

Puckie ligt hier onder narcose, zodat Puckie er niets van merkt dat zijn kies getrokken zal worden

Indien dit soort kiezen niet verwijderd wordt, raakt het glazuur steeds verder aangetast en hebben bacteriën een vrije ingang tot de bloedbaan wat allerlei ontstekingen aan organen kan veroorzaken.

De eerste kies, is de kies die voor pijn zorgt bij Puckie

Dankzij de gebitsbehandeling is Puckie van zijn pijnlijke kies afgeholpen. Daarnaast zijn de overige gebitselementen schoongemaakt en gepolijst. Door het polijsten van de elementen wordt het voor bacteriën heel moeilijk gemaakt om aan te hechten. Puckie kan weer lekker eten!


Nu is het aan de eigenaar van Puckie om het gebit verder goed te onderhouden. Dit kan meneer of mevrouw het beste doen door Puckie te gaan tandenpoetsen. Naast het tandenpoetsen is er ook nog de mogelijkheid om Dental voeding van Royal Canin te geven. Deze brokken zijn extra groot zodat de kat er wel op moet kauwen. Tevens bevatten de brokken ingrediënten die bacteriën in de bek tegen gaan. Op deze manier voorkomt de voeding aanhechting van bacteriën in de bek wat weer tandplak kan veroorzaken en uiteindelijk tandsteen wordt.


Niet alleen Puckie heeft een schoon en pijnvrij gebit. Vele andere honden en katten zijn op de gebitscontrole geweest en hebben diverse adviezen gekregen. Een aantal van deze dieren kregen het advies, zoals Puckie, om een gebitsbehandeling te laten doen. Maar ook heel veel dieren hadden voldoende aan de zorg van hun eigenaar.

Er kan met recht worden gezegd dat ook dit jaar de gebitsmaand weer een groot succes was!

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak