Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Herfstwandeling voor het goede doel!

Dierenartsen Lelystad Nieuws Herfstwandeling voor het goede doel!
Herfstwandeling voor het goede doel!

Nieuws

Herfstwandeling voor het goede doel!

Posted By Dierenartsen Lelystad


Zoals u wellicht gemerkt heeft de afgelopen jaren is de zorg van de Dierenbescherming en de Dierenambulance in de omgeving Lelystad en Dronten erg achteruit gegaan. Door verschillende zaken is de samenwerking tussen beide partijen niet optimaal, waardoor de dieren in deze gemeenten onvoldoende geholpen kunnen worden.

Wij, als dierenartsenpraktijk merken dat uiteraard ook. Wordt er in de nacht een vos aangereden en is de dierenambulance niet beschikbaar, wordt de dienstdoende dierenarts geraadpleegd. Wij zien het als onze maatschappelijke taak het dier op dat moment te helpen en vragen de beller het dier naar ons toe te brengen. Dit is lang niet altijd mogelijk en u kunt zich voorstellen dat wij als praktijk, ondanks dat wij dan niet onze tijd rekenen, wel met kosten blijven zitten van medicatie.

Medio november wil Stichting Dierennoodhulp Flevoland, gesteund door Stichting DierenLot, in de gemeenten Dronten en Lelystad, 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om dieren die hulp nodig hebben te helpen. Buiten de dierennoodhulp wil de stichting ook schoolprojecten en taxiritten oppakken. Op dit moment staan er 35 vrijwilligers te trappelen om aan de slag te gaan.

Om dit initiatief te steunen organiseren wij op zaterdag 19 oktober om 11.00 uur een herfstwandeling. Deze wandeling zal gelopen worden in het Zuigerplasbos, te Lelystad. De dierenartsen en paraveterinairen lopen gezellig mee met hun eigen honden of staan met een hapje en drankje voor de lopers klaar. Heeft u geen hond? Geen probleem, ook zonder hond kunt u meelopen.

Een bijdrage wordt gevraagd van €1,00 per honden- of mensenneus. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak