Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Je gaat op vakantie en je huisdier ook!

Dierenartsen Lelystad Blog Je gaat op vakantie en je huisdier ook!

Blog

Je gaat op vakantie en je huisdier ook!

Posted By Rianne van der Wal

Wat een feest, je vakantie is geboekt en die van je huisdier is ook al geregeld! Hij gaat gezellig bij vrienden of familie logeren. Of je hebt een plekje gereserveerd bij dat fijne pension waar je bent wezen kijken.

Je weet misschien al precies wat je gaat meenemen op vakantie. Welke kleding, welke boeken… Maar weet je ook al wat je allemaal aan je hond of kat moet meegeven? Natuurlijk denk je nu aan zijn voeding en zijn lievelings deken. Maar misschien moet je ook rekening houden met het meegeven van voldoende medicijnen. Of het is goed om vooraf af te spreken om samen met je oppas een paar keer een dagroutine samen te doen.

En heb je rekening gehouden met onvoorziene dingen als ziekte? Heb je al nagedacht wat je wel en wat je niet wilt als je beste harige vriendje ziek wordt? Als je aan de andere kant van Europa of misschien zelfs wel de wereld zit, wil je niet dat er een keus gemaakt wordt waar je niet achterstaat.

Het is goed om hier vooraf al goed over na te denken. Heb het er samen over en zet op papier wat je graag wilt dat er gebeurd in verschillende situaties. Zo weet je oppas wat ze kunnen doen. En misschien is het handig om vast wat geld klaar te leggen zodat de gemaakte kosten niet door je oppas betaald hoeft te worden.

En gaat je hond of kat naar een pension overleg dan duidelijk over de gestelde vaccinatie-eisen. Er is geen pension hetzelfde en het is goed om hier duidelijkheid in te hebben. Ons advies is om altijd de vaccinatiestatus van je huisdier op dat moment door te geven en hen te vragen wat er op dat moment nog aanvullend gedaan moet worden. Zo voorkom je teleurstellingen op de dag dat je je huisdier komt brengen en zij hem of haar niet kunnen aannemen door het ontbreken van een geldige vaccinatie.

Een volledige checklist als je huisdier ook op vakantie gaat vind je hier.

Tagged , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak