Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Je gaat op vakantie en neemt mee…

Dierenartsen Lelystad Blog Je gaat op vakantie en neemt mee…

Blog

Je gaat op vakantie en neemt mee…

Posted By Rianne van der Wal

Jullie gaan dit jaar heerlijk met elkaar op vakantie. Hond achterin en rijden maar! Het lijkt zo simpel en eigenlijk is het dat ook. Toch moet je je even goed voorbereiden voordat je gaat.

Zo zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden als je met je hond op vakantie gaat. Is hij gechipt en staat de chip goed geregistreerd bij de databank bijvoorbeeld. Controleer dat goed en pas het aan als het nodig is. Is je hond gevaccineerd tegen Rabiës? Naast de chip is dit verplicht als je naar het buitenland gaat. De vaccinatie moet meestal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn, maar in sommige gevallen moet dat al eerder. Let daar dus goed op!

Mag jouw hond eigenlijk wel naar het land waar je naar op vakantie gaat? Heb je bijvoorbeeld een super lieve Amerikaanse Stafford, dan mag je niet naar Frankrijk. Die honden zijn daar niet toegestaan, tenzij je aan heel veel eisen kan voldoen. En als je dan naar Spanje gaat? Kan je dan wel met je hond? Ga je met het vliegtuig is dat geen probleem. Pak je de auto, dan wordt het onmogelijk aangezien je door Frankrijk zult reizen. Informatie over de invoereisen van het land waar je doorheen komt en naartoe gaat vind je op de site van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (klik hier).

Natuurlijk moet je denken aan de voeding voor je hond, neem voldoende mee. En gebruikt hij medicijnen is het ook handig om een deel van de bloedonderzoeken mee te nemen naar het buitenland zodat je bij complicaties die aan de arts daar kunt laten zien. En natuurlijk is het handig om ons telefoonnummer in je mobiel te zetten, zodat je even kan overleggen als dat nodig is.

Vindt je hond het reizen nou minder leuk en is hij toch niet helemaal zichzelf in de auto? Dan kan het zijn dat hij last heeft van reisziekte. Vroeger zeiden we dan dat je reistabletten voor kinderen kon geven. Een leuk advies natuurlijk, maar dat helpt helemaal niet… Wat wel helpt zijn de reistabletten voor honden. Heb je hier interesse in, vraag onze paraveterinairen om meer informatie.

Wil je nou precies weten waar je aan moet denken voordat je gaat? En wil je graag een checklist van alles wat je mee moet nemen? Die vind je hier!

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak