Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Jottem naar de tandarts!

Dierenartsen Lelystad Blog Jottem naar de tandarts!
Jottem naar de tandarts!

Blog

Jottem naar de tandarts!

Posted By Dierenartsen Lelystad


Ook de hond van dierenarts Sander heeft een gebit dat schoongemaakt moet worden op zijn tijd. Ondanks dat er geprobeerd wordt om het gebit met poetsen bij te houden, is er toch een voortandje dat getrokken moet worden.

Voor Jottem, zo heet de hond, is het in de ochtend even vreemd. Na zijn rondje buiten, krijgt hij geen eten omdat hij nuchter moet blijven. Wel mag hij mee met de baas in de auto en dus is het blijheid alom. Vrolijk loopt hij de praktijk binnen. Hij mag op de weegschaal en daarna even bij dierenarts Marloes in de spreekkamer om nagekeken te worden. Dat is even een beetje spannend, maar hij doet het prima. Jottem is inmiddels al acht en dus wordt er besloten om wat bloed af te nemen voor een pre- anesthetisch bloedonderzoek. Zo komen we te weten hoe het gaat met zijn nieren, zijn lever en andere vitale organen. Na 10 minuten is daar de uitslag. Altijd een spannend moment natuurlijk, ook voor een dierenarts, maar het bloed ziet er prachtig uit en dus wordt alles voorbereid voor de gebitsbehandeling.

Jottem mag naar de voorbereiding, waar hij een infuus krijgt en zijn narcosemiddelen. Rustig valt hij in slaap. Een tube wordt in zijn luchtpijp gebracht, zodat hij vrij kan ademhalen en aan de narcoseapparatuur gelegd kan worden. Daarna gaat hij naar de operatiekamer.

Dierenarts Marloes begint met het schoonmaken van het gebit. Tandsteen en aanslag wordt verwijderd, waarna bekeken wordt welke tanden en kiezen getrokken moeten worden. Een boventand is rot en moet getrokken. Twee ondertanden zitten los en er wordt besloten deze ook te trekken. Het gebit wordt gepolijst en dan is Jottem al weer klaar.

Bijkomen van de narcose en behandeling mag hij in zijn eigen mand op de praktijk. In de middag is hij helemaal wakker en kan hij mee naar huis. Tegen de avond merkt Sander al niets meer van de behandeling van die ochtend. Het is net alsof er niets gebeurd is!

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak