Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Juni Chipmaand, in Nederland

Dierenartsen Lelystad Nieuws Juni Chipmaand, in Nederland
Juni Chipmaand, in Nederland

Nieuws

Juni Chipmaand, in Nederland

Posted By Dierenartsen Lelystad

De maand juni zal ook in 2013 weer helemaal in het teken staan van het chippen en registreren van uw huisdier. Bij Dierenartsen Lelystad kost het chippen en registreren van uw huisdier slecht €17,50!

Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden uit het buitenland verplicht en moet de eigenaar de registratie up-to-date te houden. Het LICG wijst er op dat het, hoewel niet verplicht, voor katten net zo belangrijk is. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden.

Wat veel mensen niet weten is dat men ook het konijn prima kan chippen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasjeherenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend.

Het LICG adviseert mensenom dit voor de vakantie nog even te regelen of te checken of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier!

Bron: licg.nl

Tagged

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak