Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Landelijke Maand van de Gebitscontrole

Dierenartsen Lelystad Persberichten Landelijke Maand van de Gebitscontrole
Landelijke Maand van de Gebitscontrole

Persberichten

Landelijke Maand van de Gebitscontrole

Posted By Dierenartsen Lelystad

De meeste bezitters van een hond of kat denken dat hún trouwe viervoeter geen gebitsproblemen heeft. Toch staat vast dat circa 80 procent van de honden én tweederde van de katten van 3 jaar en ouder problemen heeft met het gebit. Om de bewustwording te vergroten,  is er  in februari de landelijke Maand van de Gebitscontrole. Tijdens deze achtste editie werkt Dierenartsen Lelystad wederom mee aan. Dat doen zij door het gebit van uw huisdier gratis te controleren en voordeel te geven op producten en voeding.

Gebitsproblemen bij huisdieren ontstaan door de ontwikkeling van tandsteen. Dit kan uitmonden in een slechte adem, ontstekingen, moeite met kauwen, tandverlies en zelfs aantasting van vitale organen. Onvoldoende aandacht voor het gebit kan dus nare consequenties hebben. Dagelijkse gebitsverzorging is dan ook van groot belang voor de gezondheid van de honden en katten. Tandenpoetsen kan de vorming van tandplak bij honden en katten voorkomen. Maar omdat dagelijks poetsen niet altijd lukt, zijn er hulpmiddelen om het gebit gezond te houden. Speciale voeding of gebitsverzorgende snacks kunnen hierbij helpen om de opbouw van tandplak bij katten en honden te verminderen.

In de diergeneeskunde is steeds meer mogelijk. Wist u dat de dierenarts tegenwoordig extra scholing kan volgen om tandheelkundige ingrepen beter te kunnen uitvoeren? Dierenarts Sander van der Wal verteld: “Een gebitsbehandeling begint allereerst met een grondig onderzoek van de patiënt, en soms hoort daar ook een bloedonderzoek bij. Alle gebitsbehandelingen worden onder volledige narcose verricht en daarom is het belangrijk van te voren een goede inschatting te maken of de patiënt hier fit genoeg voor is. Al onze patiënten worden geïntubeerd en voorzien van zuurstof en aangesloten op moderne bewakingsapparatuur. Vervolgens wordt het gebit professioneel schoongemaakt door een assistente, waarna ik het beoordeel. Dat kan bij ons tegenwoordig ook door röntgenfoto’s te maken. Aangetaste kiezen of tanden worden getrokken. Bij katten en honden wordt hierbij een chirurgische techniek toegepast. Zo ben ik er zeker van dat er geen wortelresten achterblijven die eventueel later nog voor ongemak en pijn kunnen zorgen. Tijdens en na de behandeling wordt er pijnstilling gegeven en na tien dagen wordt het gebit gecontroleerd.”

Dierenartsen Lelystad biedt in de maand februari u de gelegenheid om ieder moment van de dag het gebit van uw huisdier te laten controleren. Daarnaast geven zij diverse kortingen voeding en producten. Via deze link ziet u welke actie’s en kortingen wij precies hebben.

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak