Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Maand van de Gebitscontrole 2013

Dierenartsen Lelystad Acties, Nieuws, Persberichten Maand van de Gebitscontrole 2013
Maand van de Gebitscontrole 2013

Acties Nieuws Persberichten

Maand van de Gebitscontrole 2013

Posted By Dierenartsen Lelystad


Gebitsproblematiek honden en katten centraal in de dierenpraktijk

De meeste bezitters van een hond of kat denken dat hún trouwe viervoeter geen gebitsproblemen heeft. Toch staat vast dat circa 80 procent van de honden én tweederde van de katten van 3 jaar en ouder problemen heeft met het gebit. Om de bewustwording te vergroten,  is er  in februari de landelijke Maand van de Gebitscontrole. Tijdens deze zesde editie werkt Dierenartsen Lelystad wederom mee aan deze actie. Dat doen zijn door verschillende gratis gebitsspreekuren en kortingen te geven op producten en gebitsbehandelingen.

Gebitsproblemen bij huisdieren ontstaan door de ontwikkeling van tandsteen. Dit kan uitmonden in een slechte adem, ontstekingen, moeite met kauwen, tandverlies en zelfs aantasting van vitale organen. Onvoldoende aandacht voor het gebit kan dus nare consequenties hebben. Dagelijkse gebitsverzorging is dan ook van groot belang voor de gezondheid van de honden en katten. Tanden poetsen kan de vorming van tandplak bij honden en katten voorkomen. Maar omdat dagelijks poetsen niet altijd lukt, zijn er hulpmiddelen om het gebit gezond te houden. Speciale voeding of gebitsverzorgende snacks kunnen hierbij helpen om de opbouw van tandplak bij katten en honden te verminderen.

In de diergeneeskunde is steeds meer mogelijk. Wist u dat de dierenarts tegenwoordig extra scholing kan volgen om tandheelkundige ingrepen beter te kunnen uitvoeren? Dierenarts Jochem de Jong vertelt:Een gebitsbehandeling begint allereerst met een grondig onderzoek van de patiënt, en soms hoort daar ook een bloedonderzoek bij. Alle gebitsbehandelingen worden onder volledige narcose verricht en daarom is het belangrijk van te voren een goede inschatting te maken of de patiënt hier fit genoeg voor is. Al onze patiënten worden geïntubeerd en voorzien van zuurstof en aangesloten op moderne bewakingsapparatuur. Vervolgens wordt het gebit professioneel schoongemaakt door een assistente, waarna ik het beoordeel. Te slechte kiezen of tanden moeten worden getrokken. Bij katten en bij de meeste honden wordt hierbij een chirurgische techniek toegepast. Hierdoor ben ik er zeker van dat er geen wortelresten achterblijven die eventueel later nog voor ongemak en pijn kunnen zorgen. Tijdens en na de behandeling wordt er pijnstilling gegeven en na tien dagen wordt het gebit weer gecontroleerd. Uiteraard zitten hier geen kosten aan verbonden.”

Acties in Februari

  • 10% korting op gebitsbehandelingen (incl. extracties)
  • Na gebitsbehandeling GRATIS tandenborstel en tandpasta
  • 50% korting op een pre-anesthestetisch bloedonderzoek (in samenwerking met IDEXX)
  • 40% korting op een gebitsverzorgingsset
  • Kortingsbonnen voor Royal Canin Dental hond & kat

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak