Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Maatregelen vanwege het nieuwe Coronavirus

Dierenartsen Lelystad Nieuws Maatregelen vanwege het nieuwe Coronavirus

Nieuws

Maatregelen vanwege het nieuwe Coronavirus

Posted By Rianne van der Wal

Update 14 december 2020
Wij blijven zonder tegenbericht open voor alle veterinaire zorg.

Naar aanleiding van de te verwachten strengere coronamaatregelen heeft de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde nagevraagd of dierenartsenpraktijken mogen open blijven. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij gaf aan het antwoord nog niet te weten.

Zonder tegenbericht kunnen wij dus gewoon open blijven voor alle veterinaire zorg. Heeft u een afspraak bij ons, dan kan deze gewoon doorgaan. Natuurlijk nemen wij alle voorzorgsmaatregelen en hebben wij ook onze coronamaatregelen in de praktijk. Welke dat precies zijn leest u verder in deze post.

Het dragen van een mondmasker is verplicht.
Het kabinet heeft besloten dat vanaf 1 december het dragen van mondmaskers verplicht zal zijn in publieke ruimtes. Dat betekent dat u bij ons in de praktijk een mondmasker moet dragen.

Geen mondmasker, geen toegang.
Draagt u geen mondmasker zullen wij u verzoeken deze alsnog op te zetten. Wij zullen geen discussie met u aangaan over het wel of niet zinvol zijn van het mondmasker in de strijd tegen COVID-19. Wilt u geen mondmasker dragen, dan verzoeken wij u ons pand te verlaten en kunnen wij u niet verder helpen. Wij rekenen op uw medewerking, want alleen samen krijgen wij het Coronavirus onder controle.

Als praktijk zijn we ons bewust dat er veel verschillende mensen bij ons binnenkomen. De mogelijkheid bestaat dat op die manier het nieuwe Coronavirus bij ons binnengebracht wordt en overgedragen wordt op anderen. Daarom hebben we een aantal maatregelen ingesteld.

Komt u met uw huisdier op het spreekuur dan gelden op dit moment de volgende maatregelen:

 • Wij verzoeken u alleen met uw huisdier(en) te komen. Neem geen extra familieleden/vrienden mee naar uw afspraak. De regel is 1 persoon per huisdier/afspraak.
 • Wij verzoeken u na het aanmelden bij de paraveterinair plaats te nemen op één van de stoelen in de wachtkamer. Is er geen stoel beschikbaar kunt u buiten wachten. Zodra u aan de beurt bent zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.
 • Wij geven u bij binnenkomst geen hand meer.
 • Laat het openen en sluiten van deuren aan het personeel over.
 • Heeft u ziekteverschijnselen, laat iemand anders met uw huisdier naar de praktijk komen. Is uw huisdier niet ziek, maar komt hij/zij voor preventieve zorg (zoals een vaccinatie) stel deze dan eventueel uit en bel ons voor een nieuwe afspraak of verzet deze online.
 • Wij willen u verzoeken om met PIN de betaling te voldoen. Indien mogelijk contactloos.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Komt uw huisdier voor een operatie/verder onderzoek/opname den gelden de volgende maatregelen:

 • Uw huisdier zal wordt door de dierenarts in de spreekkamer gecontroleerd samen met u. Na het lichamelijk onderzoek en het beantwoorden van eventuele vragen wordt uw huisdier meegenomen door de arts of paraveterinair naar de opname. Het is niet mogelijk om hierbij mee te gaan.
 • U ontvangt na de ingreep telefonisch uitleg over de nazorg van uw huisdier. Tevens krijgt u deze informatie via mail of op papier mee. Komt u uw huisdier ophalen, dan kunt u na betaling uw huisdier direct meenemen. Wij zullen de nazorg niet opnieuw met u bespreken. Mocht u nog vragen hebben, kunt u deze telefonisch stellen. Ook zo willen we hier het contact met elkaar zo kort mogelijk houden.
 • Wij willen u verzoeken om met PIN de betaling te voldoen. Indien mogelijk contactloos.
 • Onze medewerkers zullen een mondmasker dragen. Wij vragen u dit ook te doen. We stellen het (nog) niet verplicht.

Verder is het tot op heden niet mogelijk om huisbezoeken af te spreken. We hopen op uw begrip.

Wilt u meer weten over het nieuwe Coronavirus en uw huisdier? Dan kunt u dat in het vorige bericht op onze pagina lezen (klik hier).

Tagged , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak