Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Oktober, uitgeroepen tot ‘Check de Chipmaand’

Dierenartsen Lelystad Nieuws Oktober, uitgeroepen tot ‘Check de Chipmaand’
Oktober, uitgeroepen tot ‘Check de Chipmaand’

Nieuws

Oktober, uitgeroepen tot ‘Check de Chipmaand’

Posted By Dierenartsen Lelystad

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht geïmporteerde en jonge honden te chippen en te registreren. Nu is vooral het laatste erg belangrijk. Een registratie verloopt vaak via de dierenarts. Maar verhuisd de eigenaar of gaat het dier naar een nieuwe eigenaar, wordt het aanpassen van de registratie vaak vergeten. Maar ook honden van een rasvereniging worden vaak niet aangemeld bij een databank, terwijl zij wel een chip krijgen. Dieren die dan gevonden worden kunnen vervolgens niet met hun eigenaar herenigd worden. En zo schiet de geplaatste chip zijn doel geheel voorbij.

Daarom wordt er in oktober extra aandacht gegeven aan het registreren van de chip. Dierenartsen Lelystad zal proberen ieder dier dat in oktober in de praktijk komt te controleren op een chip en uiteraard zoekt zij vervolgens uit of de registratie nog juist is. Heeft u een afspraak deze maand, wordt uw dier automatisch ook gecontroleerd door onze assistentes.

Mocht u willen weten of uw huisdier goed geregistreerd is, dan kunt u dat ook zelf uitzoeken. U gaat naar de website chipnummer.nl en vult het nummer van uw huisdier in. Vervolgens ziet u bij welke databank uw huisdier geregistreerd staat en daar kunt u de gegevens controleren. Is uw huisdier niet geregistreerd? Dan kunt u dat online zelf doen, bij een databank naar keuze. Wilt u zeker weten dat de chip nog altijd in uw huisdier aanwezig is? Dan kunt u gewoon even binnenlopen bij de praktijk en dit aan onze assistentes vragen. Is uw huisdier nog niet gechipt? Dat kan bij ons al voor de prijs van €17,50, inclusief registratie.

Meer informatie over het chippen en registreren van huisdieren vindt u op chipjedier.nl.

Tagged , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak