Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Op cursus met… Petra en Celeste

Dierenartsen Lelystad Blog Op cursus met… Petra en Celeste
Op cursus met… Petra en Celeste

Blog

Op cursus met… Petra en Celeste

Posted By Dierenartsen Lelystad

Gebitsbehandelingen, ze worden met regelmaat bij ons uitgevoerd. Gemiddeld komen er zo’n 6 dieren per week bij onze tandartsen. Dierenartsen Marloes en Sander hebben extra scholing gehad om tandheelkundige behandelingen goed uit te voeren. Maar waar is een arts zonder zijn assistente? Dus gingen paraveterinairen Petra en Celeste onlangs terug naar de schoolbanken. Om zich verder specialiseren op het gebied van tandheelkunde binnen de dierenartspraktijk.

De cursus werd in twee delen gegeven. Het eerste deel bestond uit een theorie over tandheelkunde. Onder andere gebitsaandoeningen, de anatomie van het gebit en ziektebeelden kwamen aan bod. Daarnaast werd er practicum gegeven over het gebruik van instrumentarium tijdens een gebitsbehandeling en het slijpen en onderhouden van het instrumentarium en apparatuur. Dit alles onder deskundige begeleiding van een specialist.

Dit eerste deel van de cursus was een opfrissing voor de paraveterinairen maar ook weer een aanvulling door nieuwe inzichten en ontwikkelingen binnen de veterinaire tandheelkunde. “We vonden het een super leuke en leerzame dag” en “Weer veel bijgeleerd”  waren de gedeelde meningen van Petra en Celeste.

Het tweede deel van de cursus ging over dentale röntgenologie. Onder andere het gebruik van de apparatuur, hoe foto’s te maken en het beoordelen hiervan. De hele dag zijn ze bezig geweest om dit goed toe te passen. Ook deze dag was weer onder begeleiding van een specialist, zodat ze op de beste manier de theorie in praktijk kunnen brengen.

De reden dat onze paraveterinairen op cursus zijn geweest is natuurlijk niet helemaal voor niks. Sinds kort beschikt Dierenartsen Lelystad namelijk over dentale röntgen. Inmiddels zijn er in ieder geval twee paraveterinairen weer helemaal up to date met betrekking tot de tandheelkunde en staan zij te popelen om u verder te helpen met kundig advies en begeleiding!  “Het is ontzettend fijn nu te kunnen werken  met apparatuur die het niveau van onze tandheelkunde weer een stuk hoger brengt” en “We nu nog beter advies op maat kunnen aanbieden” aldus Petra en Celeste.

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak