Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Op cursus met… Sander

Dierenartsen Lelystad Blog Op cursus met… Sander
Op cursus met… Sander

Blog

Op cursus met… Sander

Posted By Dierenartsen Lelystad


Na een drukke zomerperiode lijkt het iets rustiger te worden. Dat is soms wel gunstig, dan kunnen we even tijd nemen voor andere dingen. Want het is en blijft toch belangrijk dat je als praktijk en dierenarts zorgt dat je kennis up-to-date blijft en je dieren altijd de beste zorg kan bieden. In Nederland hebben we helaas nog geen keurmerken, na je afstuderen hoef je in theorie nooit meer de boeken in. Geen huisdiereigenaar die zich dat beseft. “Een dierenarts is toch gewoon een dierenarts?” hoor ik vaak. Best gek eigenlijk, want er valt elk jaar weer veel bij te leren. De ontwikkelingen en mogelijkheden om te behandelen staan ook bij ons niet stil.

Zelf vind ik het belangrijk. Ik zou me er niet gemakkelijk bij voelen om niet door te leren en toch mijn beroep uit te blijven oefenen. Daarom was deze november nou zo’n typische maand waar ik even flink wat tijd in nascholen heb geïnvesteerd.

Wat heb ik dan gedaan in November? Begin van het jaar heb ik allerhande modules van de tandheelkunde gevolgd en daarmee mijn technieken om een kies of tand chirurgisch te verwijderen verbeterd. Begin november heb ik dit uitgebreid met een cursus; radiologie in de tandheelkunde (röntgenfoto’s van gebitten maken dus). Dit gaat gelijk op met paraveterinairen Celeste en Petra die vergelijkbare cursussen hebben gevolgd voor assistentes. Samen zijn we nu weer helemaal up to date en kunnen we gebitsproblemen nog eerder signaleren en verhelpen.

En afgelopen weekend was helemaal waanzinnig. Ik ben naar de London Vetshow geweest. Een zeer groots opgezette beurs met verschillende nascholingen voor dierenartsen in Engeland. Daar heb ik vele leerzame lezingen/clinics gevolgd, onder andere over:

  • Narcose bij oudere dieren
  • Kreupelheid bij honden
  • Chronische ontstekingen in het gebit van de kat
  • Hoe maar gebruik gemaakt kan worden van bloedanalyse apparatuur die we op de praktijk hebben
  • Grotere operaties, zoals tumoren verwijderen

Daarnaast uiteraard ook de vele nieuwe apparatuur en producten bewonderd die er het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen. En bijgekletst met collega’s uit Nederland, België, Engeland en zelfs een oud studiegenoot uit Noorwegen kwam ik tegen. Allemaal dierenartsen die ook streven naar moderne diergeneeskunde binnen hun praktijk.

’s Avonds nog een paar keer genoten van de typisch Engelse pubs en de pints met bier, waar het bijkletsen gelukkig niet alleen maar over diergeneeskunde ging.  Al met al was het dus wel een geweldige beleving en weer een hele hoop bijgeleerd en nieuwe inzichten.

Nu gaan we ons klaarmaken voor december, de feestmaand. Met als hoogtepunt voor mij toch wel het castratie- en sterilisatieproject voor katteneigenaren in Lelystad. Wat we dit jaar voor de tweede keer gaan doen. Vorig jaar was het een groot succes en we hopen van harte dat we ook dit jaar weer een flink aantal mensen en hun dieren op deze manier kunnen helpen.
Groetjes, Sander

Written by Dierenartsen Lelystad

2 thoughts on “Op cursus met… Sander

  1. Sander we voelden ons al prettig bij je met Bobby maar nu kunnen we nog meer van je leren 😉 hopelijk blijft het rustig met Bobby en zien we je alleen met de inentingen 😉 groetjes van Jeroen en Heidi en een dikke knuffel en poot van Bobby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak