Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand
Patiënt van de maand

Blog

Patiënt van de maand

Posted By Dierenartsen Lelystad

U zou haast denken dat we vooral honden met grote wonden in de praktijk behandelen als u het verhaal van Dirk (de patiënt van vorige maand) en het verhaal van Guido naast elkaar legt. Maar niets is minder waar. Deze twee honden zijn echter wel bijzonder en verdienen dus de titel dier van de maand.

Golden Retriever Guido is in december van 2013 geopereerd aan zijn bloedoor. Dat is een verdikt oor, gevuld met bloed. Dit bloed moet verwijderd worden, voordat het een pijnlijk en verschrompeld oor wordt. Guido onderging de operatie zonder complicaties en met een kwispel, maar nog wel wat stoned van de narcosemiddelen verliet hij de praktijk.

Na twee weken kwam hij terug voor de controle van zijn oor en het verwijderen van de hechtingen. Alles zag er rustig uit en de arts verwijderde voorzichtig alle hechtingen. In de loop van de twee weken was er een vreemde plek op hij borst te zitten. Een donkere vlek voorspelde niet veel goeds. Het leek als of de huid aan het afsterven was. Waarom? Dat werd, ook na onderzoek niet duidelijk. Maar net zoals Dirk had Guido veel verbandwissels nodig om de huid te laten helen.

Omdat Guido dagelijks onder controle stond van de arts kon er ook snel ingegrepen worden toen het oor van hem opnieuw vol liep met bloed. In sommige gevallen is een eenmalige operatie van het oor niet voldoende en blijft het oor een delicaat ding. Helaas moest er opnieuw geopereerd worden. Maar na deze tweede operatie bleef het bloedoor weg. En ook de wond op de borst van Guido verbeterde dagelijks.

Guido is en blijft een heerlijke hond en zijn voordeel is zijn aard. Dagelijks een knuffel halen bij zijn grote vriend de dierenarts is zijn favoriete bezigheid. Inmiddels zijn de hechtingen van zijn bloedoor verwijderd en hopen we dat het niet opnieuw terug komt. De wond op zijn borst is bijna gesloten. Als alles goed verloopt hoeven de eigenaren van Guido dan nog maar één keer per jaar voor controle te komen. En dan geven we hem ook direct zijn vaccinatie.

Tagged , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak