Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand
Patiënt van de maand

Blog

Patiënt van de maand

Posted By Dierenartsen Lelystad

Dieren die al lang in onze praktijk komen krijgen vaak een bijzonder plekje in de harten van onze werknemers. Deze patiënt is één van die gevallen. Het verhaal van Jinta, geschreven door onze dierenarts Sander.

Ergens een jaar of 5 geleden viel ze me voor het eerst op. Een veel te zware Golden Retriever met een tennisbal. En twee baasjes… och wat zijn die dol op deze hond.

Altijd weer als we Jinta zagen had ze een tennisbal in haar mond en kwam ze die braaf in mijn spreekkamer brengen. Vol vertrouwen, een kwispel en een lik. En we hebben wat meegemaakt, zowel met Jinta als met Inge en Rob, haar baasjes.

Inge liep dagelijks uren met Jinta buiten. Jinta liep mee rond de Zuigerplas. Jinta zwom in de plas. Jinta speelde met haar bal. Het lukte ondanks alles niet om haar af te laten vallen, maar gelukkig kwam ze ook niet verder aan. Mede door haar gewicht had Jinta last van artrose, maar ook door operaties uit het verleden. Ze heeft jaren onder begeleiding gestaan. Bij mij als dierenarts, maar ook bij Eva voor afvalbegeleiding.


Een paar jaar geleden had ze een dusdanig ontstoken teen dat ik deze moest amputeren. Jinta herstelde als heel snel en ondanks de operatie en de vele controle bezoekjes bleef ze altijd weer vrolijk kwispelend binnenkomen met haar bal, op de voet gevolgd door Inge en Rob. Vorig jaar heb ik haar nog een keer geopereerd. Ze had een aantal lipomen (tumoren van vetweefsel) en ook hier herstelde ze weer wonderbaarlijk snel van en ze bleef onze grote vriendin.

Tot vorige maand, ze liep kreupel en we vermoeden al snel dat dit een serieus probleem was. Ze werd snel doorgestuurd naar de specialist en tot ons grote verdriet kwam de diagnose terug dat er een tumor in haar beste poot zat. Gecombineerd met een tumor in haar borstholte. Fout nieuws en Jinta ging snel achteruit.

Een week later ben ik naar Inge en Rob gegaan. Jinta lag buiten bij de deur, voor mij pakte ze haar bal en ging ze nog 1 keer kwispelen. Ze liet meer dan duidelijk merken dat ze me vertrouwde. Gezamenlijk hebben we op haar kleedje gezeten en haar in alle rust in laten slapen. Enorm zwaar voor Inge en Rob. Maar ook ik had het er moeilijk mee dat de tijd om te gaan voor deze trouwe viervoeter was gekomen.

Juist daarom is Jinta deze maand onze patiënt van de maand. Omdat wij als team van Dierenartsen Lelystad er trots op zijn dat we al die jaren voor haar mochten zorgen. En omdat we natuurlijk deze schat met tennisbal nog een hele tijd zullen missen.

Namens het hele team wens ik Inge en Rob veel sterkte met het verlies van Jinta.
Sander

Tagged , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

3 thoughts on “Patiënt van de maand

  1. Sander, recht uit het hart geschreven, het doet door het scherm heen pijn…
    Maar wat een enorme troost ook voor de baasjes, dat zowel zij als hun dierbare hondenkind echt ‘gezien’ zijn. En dat is een blijvende, prachtige herinnering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak