Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand
Patiënt van de maand

Blog

Patiënt van de maand

Posted By Dierenartsen Lelystad

Ook is er deze maand weer een extra speciale patiënt voor het team van Dierenartsen Lelystad. En nee, deze keer geen grote wonden en, nee ook geen hond! Nee, deze keer is het een verhaal over een kat.

Deze keer is onze patiënt van de maand kat Beaudine, een prachtige Maine Coon van bijna 6 jaar. Op 10 maart 2014 was Beaudine voor de 3e dag op rij bij ons op de praktijk, ze had een zware bevalling achter de rug  en het ging nog niet goed met haar. Er werd bloedonderzoek gedaan en daaruit bleek dat de kat ernstige bloedarmoede had, waarschijnlijk door bloedverlies uit de baarmoeder. Het advies van dierenarts Sander was een bloedtransfusie en vervolgens sterilisatiemet verwijdering van de baarmoeder, om zo het bloeden te stoppen.

De eigenaresse is enorm gek met Beaudine en wilde alles doen om haar te redden. Daarom werd ze  doorgestuurd naar de Veterinaire Bloedbank in Nijverdal, waar mevrouw donorbloed kon ophalen voor Beaudine. Begin van de middag was mevrouw terug op de praktijk en werd er gestart met de bloedtransfusie. Mevrouw mocht erbij blijven, aangezien dat voor Beaudine vertrouwd was, daarnaast bleef er een assistente bij om de kat continue te monitoren. Ook de kittens werden af en toe aangelegd zodat ze konden drinken, ondertussen vertelde mevrouw gezellig over haar werk en alle dieren thuis, dus de tijd vloog voorbij!

Aan het einde van de middag waren de bloedwaardes gestegen en werd besloten Beaudine te opereren. De operatie verliep vlot en aan het einde van de avond mocht Beaudine mee naar huis.  Mevrouw hield een enorm gedetailleerd dagboek bij van haar verzorging en kwam dit de volgende dag met ons bespreken, met de nodige adviezen ging mevrouw weer naar huis. Een dag later was Beaudine nogmaals op de praktijk, ze had het de afgelopen dagen zwaar gehad en het herstel nam de nodige tijd in beslag. Gelukkig kon mevrouw ons 2 dagen later vertellen dat het erg goed ging met de kat, ook de kittens deden het erg goed, ondanks de moeilijke start kon Beaudine toch volledig zelf voor haar kittens zorgen.

Ongeveer 2 weken na de operatie werd nogmaals een bloedonderzoek gedaan en waren de bloedwaardes weer bijna normaal. Beaudine zag er goed uit, mevrouw had 1 van de kittens mee, een prachtig kitten dat ook bij mevrouw mag blijven. Voor de overige kittens is al goed onderdak gevonden maar voor nu mogen ze nog even bij Beaudine blijven!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak