Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand, Destiny

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand, Destiny
Patiënt van de maand, Destiny

Blog

Patiënt van de maand, Destiny

Posted By Dierenartsen Lelystad

Het is zondagmiddag als dienstdoende Dierenarts Niels telefoon krijgt. Destiny, een Shih Tzu pup van zes maanden heeft een aanvaring gehad met de andere hond in huis en het lijkt niet goed te zijn met het oogje van Destiny. Niels laat de eigenaar uiteraard direct naar de praktijk komen.

Eenmaal in de spreekkamer is het snel duidelijk wat er mis is. Omdat Shih Tzu’s een vrij platte kop hebben, is de kans op een Luxatio Bulbi vrij groot. Luxatie betekent ontwrichting en bulbi betekent oogbol. Of te wel, het rechteroogje hing buiten zijn oogkas. Omdat een oog snel zwelt buiten de oogkas is het niet altijd mogelijk deze direct en zonder operatie terug te krijgen. Daarom werd Destiny onder narcose gebracht om dit te doen.

De operatie verliep zonder problemen en om te voorkomen dat het oog opnieuw luxeert of dat er andere problemen ontstaan worden de oogleden aan elkaar gehecht. Samen met antibiotica en pijnstillingwerd de behandeling ingezet in de hoop dat het oogje gered zou zijn. Het is namelijk altijd afwachten of het zicht er nog is en anders terug komt.

Iedere twee, drie dagen komt Destiny bij Niels voor controle. De eerste controle is hoopvol, maar de tweede controle lijkt minder mooi. Eén van de hechtingen is los en het lijkt erop dat het oogje beschadigd is. Meer de eigenaar geeft niet op en er wordt besloten opnieuw hechtingen te plaatsen. Opnieuw volgen controles en opnieuw lijkt het goed te gaan. Maar na ruim twee weken krijgt Destiny toch een ontsteking achter haar oog en moet er besloten worden het oog te verwijderen.

Gelukkig verloopt die operatie zonder problemen en worden na 10 dagen de hechtingen verwijderd. En of ze nou blind was aan één oog, of nog maar één oog heeft. Voor Destiny maakt het niet zo veel uit. Ze is vrolijk en doet het prima!

Tagged , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak