Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand, Olivier!

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand, Olivier!
Patiënt van de maand, Olivier!

Blog

Patiënt van de maand, Olivier!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Sommige dieren blijven je bij. Ze zijn net iets specialer dan een andere patiënt. Dat zoiets gebeurd ligt vaak aan een bijzondere ziekte of een bijzondere ingreep. Deze patiënten geven we graag extra aandacht. Deze keer het verhaal over Olivier een prachtige rode-je-weet-wel-kater. 

Het is dinsdagavond en Olivier wordt bij ons gebracht. Het vermoeden van de eigenaar is een gebroken poot. De arts voert een lichamelijk onderzoek uit, dat hij aanvult met een orthopedisch onderzoek. Na het bevoelen van de achterhand van Olivier wordt het vermoeden door de arts bevestigd. Ook hij denkt dat er iets gebroken is. Er word besloten Olivier een zware pijnstilling te geven en hem op te nemen. En hij wordt ingepland op het ochtendprogramma voor röntgenfoto’s.

De volgende ochtend worden de foto’s genomen en deze geven direct uitslag. Olivier heeft een gebroken bekken en dat is altijd erg pijnlijk. Als een kat (of een hond) zijn bekken breekt, kunnen ook andere organen niet goed meer werken. Het kan zijn dat zijn endeldarm of zijn urinewegen niet goed meer werken, omdat deze door de botten aangetast zijn. Er wordt dan ook besloten Olivier in opname te houden, om hem te kunnen voorzien van de juiste pijnstilling. Maar ook om hem goed in de gaten te houden.

Gelukkig gaat Olivier vrij snel naar zijn kattenbak om te plassen. Dus dat kan hij zonder problemen. Maar Olivier hoeft nog helemaal niet poepen en laat zijn eigenaar en het hele team woensdag en donderdag in spanning zitten. Omdat Olivier verder niet verslechtert word er op donderdagavond er na overleg met zijn eigenaar besloten Olivier te laten opereren. Specialist Klaas Vos kan die operatie de volgende dag bij ons in de praktijk uitvoeren.

Vrijdagochtend controleren de paraveterinairen Olivier en tot hun geluk zien ze dat hij ein-de-lijk gepoept heeft! Dat is verschrikkelijk goed nieuws en zonder extra zorgen wordt Olivier klaargemaakt voor de operatie. Net na de middag krijgt Olivier zijn injecties om onder narcose te gaan en worden zijn heupen en achterpootjes geschoren. In de operatiekamer wordt hij aan alle apparatuur gelegd om hem tijdens de ingreep goed in de gaten te houden.

Na ongeveer anderhalf uur komt Olivier van tafel met wat extra schroefjes in zijn bekken. Een succesvolle operatie en een snelle recovery zorgen ervoor dat hij de volgende dag al naar huis mag. Wel is het advies Olivier 6 weken strikte benchrust te geven. Iets wat voor geen eigenaar een pretje is. Maar Olivier vindt het prima. Al die extra aandacht is natuurlijk heerlijk!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak