Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Patiënt van de maand

Dierenartsen Lelystad Blog Patiënt van de maand
Patiënt van de maand

Blog

Patiënt van de maand

Posted By Dierenartsen Lelystad


Met enige regelmaat komen er patiënten in de praktijk voorbij die net iets specialer zijn dan anderen. Dat kan komen door hun karakter of door een bijzondere ziekte of operatie die zij moeten ondergaan. Deze leuke patiënten zullen wij iedere maand met u delen. In deze eerste editie Dirk, een vrolijk hondje met doorzettingsvermogen.

Op 12 december kwam ruwharige Teckel Dirk op het spreekuur. Hij had een verdikte rechter voorpoot. Een vechtpartij met een kat in de tuin was daar de oorzaak van. Omdat de arts het niet vertrouwde wilde deze dat Dirk een dag later opnieuw zou komen. En dat bleek geen slechte beslissing. Binnen 24 uur was zijn poot 3 keer zo dik geworden! Het bleek om een gemene bacterie te gaan die zich uitgebreid tot onder zijn oksel en verder op zijn buik.

Diezelfde avond werd hij geopereerd en werden drains geplaatst in zijn poot. In de loop van de week werd duidelijk dat de huid op zijn buik, waar de bacterie ook zat, zou gaan afsterven. Een groot stuk huid verdween. Vele verbandwissels later kon de huid geprobeerd gesloten te worden. Omdat de huid niet eenvoudig gesloten kon worden, moest de arts een huidtransplantatie uitvoeren. Een spannende operatie, want zou de huid het houden?!

Inmiddels zijn we bijna een maand verder. Helaas zal Dirk nog een keer geopereerd moeten worden, omdat niet alle huid geaccepteerd is. Hij is er nog lang niet, dat zal nog veel tijd in beslag gaan nemen. Maar toch komt Dirk bij elk bezoek aan de praktijk opnieuw vrolijk binnenlopen. Daarom vindt het hele team dat Dirk de titel ‘Patiënt van de maand’ verdiend!

Dirk ligt bij te komen van de operatie. De 'flap' huid die u op zijn buik en borst ziet, komt vanaf zijn schouder.
Dirk showt zijn nieuwe verband met flair!

Tagged , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

2 thoughts on “Patiënt van de maand

  1. ik vind het wel zielig voor dirk.
    het is mijn oma’s hondje.
    en dirk is altijd heel druk, en dat is leuk maar ook wel irritant.
    ik hoop dat hij gauw weer beter wordt 🙂
    veel groetjes van Maran 10 jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak