Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat, Banzai

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat, Banzai
Prachtkat, Banzai

Blog

Prachtkat, Banzai

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand, kattentrimster

Banzai is een Britse korthaar van 14 jaar. Hij is een superlieve kat met eigenlijk maar één minpuntje: verharen! Elke keer als zijn personeel hem aait, komt er een wolk haren uit. En die zijn natuurlijk volop te vinden in huis. Om gek van te worden!

De eerste keren dat Banzai hier in de trimsalon was, is hij zoveel mogelijk van zijn losse haren verlost. Er kwam steeds een grote berg uit. Maar het verharen kwam natuurlijk toch na verloop van tijd terug. Daarom hebben we besloten hem te wassen met speciale kattenzeep. Zo’n eerste keer was dat natuurlijk spannend, maar echt vervelend heeft hij het wassen en het uitspoelen niet gevonden. Gewikkeld in een handdoek is hij een groot deel van het water in zijn vacht al kwijt. Daarna is hij droog geföhnd. Natuurlijk had het personeel eerder al verteld dat Banzai helemaal niet bang is voor harden geluiden, zoals een föhn of een stofzuiger. Het föhnen was daardoor ook geen probleem.

Zijn personeel zegt later: “De eerste 2-3 weken was het verharen een stuk minder, daarna zoals normaal. Nu heeft Banzai volgens mij maar 1 stand op zijn vacht, verharen…”

Een kattenhaar leeft ongeveer drie maanden en laat dan los uit de huid. Daaronder groeit weer een nieuwe haar en die sterft ook pas weer af na ongeveer drie maanden. Dit proces herhaalt zich steeds. Natuurlijk laten niet alle haren tegelijk los, maar door de kat om de drie maanden te laten trimmen, ben je de meeste haren al kwijt. Wil je helemaal geen last van haren meer, dan is een kappersbezoek om de zes à acht weken aan te bevelen.

Het personeel van Banzai tot besluit: “Na de wasbehandeling was zijn vacht wel erg lekker zacht en dat heeft zeker dik een maand geduurd. Het was duidelijk te zien dat hij een behandeling heeft gehad.”

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak