Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Caesar

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Caesar

Blog

Prachtkat Caesar

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Caesar lijkt een gewone cyperse kater, maar hij is een statige heer van wel 17 jaar. Op deze gezegende leeftijd is het uiteraard lastig en inspannend om je vacht zelf te verzorgen. Je hebt minder zin en energie, bent wat strammer in de ledematen en hebt veel meer tijd nodig om te slapen. Dan is het niet zo gek dat al die oude haren in je vettige vacht blijven zitten en aan elkaar gaan plakken. Daardoor worden het harde stukken vilt en dat ligt natuurlijk niet zo lekker. Het was dus een goed idee van zijn baasjes om hem eens naar de trimsalon op de Warande te brengen. 

Caesar krijgt een vip-behandeling. Ik heb zijn nageltjes geknipt en zijn oude haren uit zijn vacht gekamd. Ik heb ook zijn ogen en oren nagekeken. Na een uurtje is hij helemaal klaar.

Ook al kijkt hij op de na-foto een beetje sip, ik weet zeker dat hij blij is dat zijn oude haren eruit zijn. Laat de zomer maar komen voor deze oude heer!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak