Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Coco

Prachtkat Coco

Blog

Prachtkat Coco

Posted By Dierenartsen Lelystad

Twee knappe dames komen de trimsalon binnen met een derde knappe dame: Coco. Als ik in het mandje kijk, moet ik meteen aan Coco Chanel denken. Wat een mooie poes!
Coco van net een jaar oud is een kruising tussen een Noorse Boskat en een Pers. Dat is goed te zien aan die grote oranje kijkers waar ik helemaal in verdrink. Haar lange vacht in allerlei tinten bruin heeft niets van een Chanel-mantelpakje, maar meer van een chique bontjas.

Coco is een echte dame met heuse dameskuren. Zo vindt ze het leuk om wattenstaafjes te apporteren. En ze wil alleen bij haar baasjes op schoot als die op het toilet zitten!
Coco is niet alleen van zichzelf prachtig, ze heeft ook een schitterend roze halsbandje om. Een met glimmende steentjes en een belletje. “Dat belletje niet om de vogels te waarschuwen”, vertelt de ene dame. “Coco komt niet buiten. Maar dan horen wij waar ze is in huis.”

Het halsbandje is niet alleen mooi, maar heeft ook een nare kant. Net erboven is een hele strook vervilt haar ontstaan. Die strook loopt van onder achter haar linkeroor naar haar keel en dan weer omhoog tot voorbij haar rechteroor. Zat het bandje te strak? Of toch te los? In ieder geval zijn de haren door het bandje door elkaar gedraaid en vervilt.
Ik doe het bandje af en met een fijn scheerapparaatje scheer ik voorzichtig de vervilte rand weg. Met mijn vingers masseer ik de geschoren plekken. Dat moet een fijn gevoel geven!
Daarna haal ik de andere klitten en oude wol uit Coco’s vacht. De diepe kleuren bruin en oranje van haar vacht komen nu weer helemaal tot hun recht. De lange haren rond haar nek bedekken de geschoren rand. Die kale plekken groeien snel genoeg weer aan.

Haar kraag is, naast die oranje ogen, het mooiste sieraad van Coco. Die wordt mettertijd alleen maar mooier. Daar hoort toch geen blingblingbandje bij? Zeker niet als die pijnlijke viltplekken veroorzaakt!

Coco is na een klein uur weer een echte knappe dame. Ze gaat gewillig in haar reismand. Alle drie de dames zijn tevreden met het bezoek aan de trimsalon en komen over drie maanden graag terug. En dat halsbandje? Dat ligt ergens achter in het mandje…

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak