Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Corben

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Corben
Prachtkat Corben

Blog

Prachtkat Corben

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand. Jos komt iedere laatste vrijdag van de maand naar ons om katten te trimmen. Dit doet zij op de locatie in de Warande. Een afspraak maken kunt u het beste via Jos doen. Op haar eigen pagina op deze site kunt u haar gegevens vinden.

Hoog bezoek vandaag in de trimsalon!

Voor het eerst komt een hoogbejaarde heer langs. Dan heb ik het niet over zijn baasje, maar over de kater Corben. Die stamt zelfs nog uit de vorige eeuw: op 5 mei 1996 is hij geboren. Op Bevrijdingsdag 2017 is hij dus 21 jaar geworden. In mensenleeftijd is dat 100 jaar!

Niet alleen de leeftijd van Corben is bijzonder, hij is ook van een bijzonder ras: Mandarin. Deze Oosterse kat wordt ook wel Oosters langhaar of Javanees genoemd. Hij is speels en levendig en heeft een sterke persoonlijkheid. Hij is erg aanhankelijk naar zijn eigenaar.

Dat klopt allemaal. Tijdens het trimmen is zijn baas steeds bezig met hem aan te halen en hij praat voortdurend tegen hem.

Als je al zo hoogbejaard bent, kun je met je tong niet overal meer bij om je vacht te verzorgen. Op de foto is duidelijk te zien dat de oude afstorven haren al aan de nog jonge haren plakken. Soms zijn er al klitten die duidelijk boven de buitenste haren uitsteken. Hoog tijd voor een trimbeurt!

Met zoveel levenservaring heeft Corben geen moeite met nieuwe indrukken. Het uitkammen van de oude haren gaat snel. Dat zijn baasje tijdens het trimmen dicht bij hem is, is natuurlijk erg fijn.

Al gauw ligt er een berg oud haar op de tafel. Nu is Corben weer een statige oude heer op leeftijd, met een prachtig gekamd kostuum!

Prachtkat Corben en zijn eigenaar.
Helaas was Corben niet zo fotogeniek en wilde hij niet in de camera kijken. Daarom is de bovenste foto als voorbeeld om het ras te laten zien.

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak