Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Cosmo

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Cosmo
Prachtkat Cosmo

Blog

Prachtkat Cosmo

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door: de blikopeners van Cosmo

Cosmo is half vuilnisbak, half Noorse Boskat. Ze heeft een zomer- en een wintervacht; in de winter is die twee keer zo dik! Ze is de helft van haar wakkere tijd buiten in de tuin en het bos, om vervolgens van alles in haar vacht mee naar binnen te nemen. Die takjes en dergelijke kunnen soms klitten vormen die we wegknippen. We ‘plukken’ haar vacht wel, maar het echte kammen, daar wagen we ons niet meer aan. Zowel poes als wij vinden het een verschikking om haar te kammen. Ik trek oude kleding aan, mijn vriend een oude jas en handschoenen. Hij houdt Cosmo vast en ik kam haar, waardoor mijn vriend de meeste beten krijgt en ik af en toe een haal. Aan het eind van zo’n tien zenuwslopende minuten zijn we alle drie gestrest.

Hoogste tijd voor een professional. Van de dierenarts kregen we een kaartje van Jos, en een afspraak was snel gemaakt. Gehuld in oude en beschermende kleding kwamen we met Cosmo aan, het ergste verwachtend.

Maar… er gebeurt niets van dat alles. Cosmo vindt het wel okey, Jos kamt poes met verschillende kammen en praat geruststellend tegen haar waardoor ze er zelfs bij gaat liggen! Cosmo wordt wel een tikje gespannen tegen het eind wanneer haar staart aan de beurt is. Jos houdt dan even op, om poes weer op adem te laten komen en dat werkt erg goed. Ondertussen legt Jos voortdurend uit wat ze doet en waarom, wat erg verhelderend is.

Aan het eind van de kam/trimbeurt ligt er een berg dode vacht naast Cosmo, die hoger is dan haarzelf! Zoveel vacht, poes had dit duidelijk erg nodig, haar vacht glanst en ze ziet er jonger (en slanker…) uit. De volgende afspraak met Jos staat al in de agenda! En Cosmo, die flaneert en paradeert door de hele buurt, en geeft alle andere katten het nakijken.

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak