Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Dobby

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Dobby

Blog

Prachtkat Dobby

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Dobby is op de laatste vrijdag van 2019 voor het eerst in de trimsalon. De tweejarige kater is een kruising tussen een Noorse Boskat en een Pers. Dat is goed te zien: hij heeft het forse uiterlijk van de Noorse Boskat en het korte staartje van de Pers. 

Dobby heeft heel veel oude haren in zijn volle vacht zitten. Bovendien zitten er grote klitten en stukken vilt op zijn buik die aan zijn huid trekken en hem een naar gevoel geven. Daarom scheer ik zijn buik zodat die klitten en viltplekken geen last meer veroorzaken. De oude haren kam ik uit zijn vacht. 

Na een uurtje is Dobby klaar. Hij gaat prachtig getrimd het nieuwe jaar tegemoet!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Tagged , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak