Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Doerak!

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Doerak!
Prachtkat Doerak!

Blog

Prachtkat Doerak!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Geschreven door kattentrimster Jos Hillebrand

Doerak is geen kat die ondeugend is of kattenkwaad uithaalt, maar een Pers die nieuwe dingen een beetje eng en spannend vindt. Hij heeft ook een dikke vacht met lange haren waar hij het erg warm mee heeft. Daarom wil zijn personeel graag dat hij regelmatig geschoren wordt. Omdat Doerak al 13 jaar is, is scheren onder narcose niet wenselijk.

Ik geef Doerak alle tijd om de nieuwe omgeving in zich op te nemen. Ik laat hem aan mij wennen, aan de tafel en aan het nagelschaartje. Dan pak ik voorzichtig zijn ene pootje en knip zijn lange nageltjes. Ik voel dat hij zijn spieren gespannen heeft, maar hij laat het wel toe. Dan het andere pootje; ook daarvan mag ik de nageltjes knippen zonder dat hij blaast of gromt.

Dan komt het scheerapparaat eraan te pas. Ik werk met een draadloze tondeuse, zodat ik én de kat geen last hebben van een snoer. Ik houd het apparaat zo ver mogelijk van mij af en zet hem aan. Doerak reageert nauwelijks op het geluid. Eén oortje gaat even naar achteren. Als ik het scheerapparaat dichterbij breng, zie of voel ik geen verandering. Gelukkig is hij eraan gewend dat zijn vacht geschoren wordt, dan is het niet al te spannend voor hem. De buik was wel even een spannend plekje, maar met ingelaste tussenpozen, kroelen en afleiden is dat ook snel gedaan.

Daarna nog even de staart uitkammen en zijn bakkebaarden bijknippen en Doerak is klaar. De eerste kennismaking is zonder te veel stress én zonder narcose goed verlopen. Zelfs zonder zijn personeel vlak in de buurt durft hij op de foto!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak