Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Furry

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Furry

Blog

Prachtkat Furry

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Heel soms is het voor een kat helemaal geen feest om naar de trimsalon te komen. Dat geldt vooral voor Furry, een Maine Coon-poes van tien jaar. Haar baasjes vertelden dat ze altijd veel stress had van de autoreis naar de dierenarts voor de jaarlijkse prikken. Ze had nu heel veel klitten op de rug, waardoor ze ook nog eens naar de trimster moest reizen. Daarom probeerden haar baasjes prikken en trimmen te combineren. Dat was helaas niet op dezelfde locatie te plannen, maar wel vrijwel na elkaar.

Eerst maar naar de trimster. Zodra de deksel van het mandje af ging en voordat de baasjes het al meldden, rook ik het al: Furry had van spanning in het mandje gepoept. Na acht jaar ervaring met katten kijk ik daar niet meer van op, dus: snel de drolletjes opgeruimd en Furry op de tafel gezet. 

Ik voelde haar spieren nog steeds gespannen. Zelfs haar voetzooltjes voelden vochtig aan door de stress, maar ze bleef toch rustig op tafel zitten. Nagels knippen was geen probleem. De klitten bij haar heupen en staart kon ik makkelijk wegscheren en de rest van haar vacht kon ik ook zonder problemen doorkammen. Furry liet het allemaal toe. De reis heen en terug vond ze erg spannend, maar in de trimsalon was het prima te doen. Ik kon zelfs een na-foto maken terwijl ze rustig op tafel bleef zitten!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Tagged , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak