Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Gizmo

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Gizmo
Prachtkat Gizmo

Blog

Prachtkat Gizmo

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand

Gizmo is een leuke Pers-meneer van zeseneenhalf jaar. Hij komt vandaag voor het eerst in de trimsalon, maar maakt zich daar helemaal niet druk om. Okee, hij wil niet meteen uit het mandje, maar daar ligt ook een superzacht dekentje in; wie wil daar nou graag van opstaan?

Eenmaal op tafel kijkt hij even om zich heen met een gezicht van: “Leuk ingericht deze kamer hoor, maar ik heb het nu al wel gezien.” Zoals meestal is de vóór-foto het moeilijkst: katten willen gewoon niet in de lens kijken! Dan straks maar, als hij klaar is.

Eerst maar even nageltjes nakijken. Die zijn erg lang; sommige zijn bijna helemaal rond gegroeid en zitten bijna tegen het kussentje aan. Dat loopt vast en zeker niet fijn! Gelukkig ligt het nagelschaartje al klaar. Gizmo vindt het prima en de tien nageltjes aan zijn voorpoten zijn snel ingekort. Ik kijk ook even zijn achterpootjes na. De meeste katten bijten zelf hun achternagels kort. Die hoef ik dus meestal niet te knippen. Die van Gizmo wel. Misschien is hij geen nagelbijter, misschien kan hij er gewoon niet bij door zijn dikke vacht. Geen probleem, die nageltjes zijn ook zó geknipt.

Dan gaat zijn dikke jas uit. Dat kammen vindt hij heerlijk. Ondertussen gaat hij vrolijk spinnen en kopjes geven en zelfs languit op zijn buik op de tafel liggen. Zelfs op zijn rug ligt hij ontspannen als ik zijn oksels en zijn buik uitkam. Wat een relaxte kat! Zou dat komen omdat hij met zeven andere katten, een stel papegaaien, een hond en heel veel mensen samenleeft? Daardoor gebeurt er elke dag in zijn leven meer dan genoeg. Hij kijkt nergens meer van op, zelfs niet van een eerste bezoek aan een trimsalon!

Tot de volgende keer, Gizmo! En een haarfijn 2015 gewenst, voor jou en voor iedereen die dit jaar in de trimsalon is geweest!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak