Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Jimmy!

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Jimmy!
Prachtkat Jimmy!

Blog

Prachtkat Jimmy!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Jimmy komt hier voor de tweede keer. De eerste keer is al weer een jaar geleden, maar het lijkt net of hij dat bezoek nog goed weet. Als hij uit het mandje is, geeft hij kopjes alsof hij me wil begroeten. Ik herken hem aan zijn mooie Ragdoll-vacht en felblauwe ogen. Vooral die ene, die een beetje scheel kijkt.

Nagels knippen is geen probleem. Pootje links: knip, knip, knip, knip, knip. Pootje rechts: ook vijf keer knip. En de nagels aan de achterpoten hoeven niet eens, die zijn kort genoeg. Dat is dus zó gebeurd.

Klitten heeft Jimmy niet, maar oude wol meer dan genoeg. Dus kam ik hem tot ik geen haren meer uit zijn volle vacht haal. Hij vindt al dat kammen en al die aandacht prima. Hij spint, geeft kopjes en is superlief voor zijn baasje en voor mij.

Na het trimmen heeft hij een bos oud haar naast zich liggen op de trimtafel. Die hoeft hij niet meer weg te likken en zijn baasje heeft die haren niet meer in zijn huis!

Gewoonlijk zet ik zelf de kat van de trimtafel op de grond, maar Jimmy heeft zich zo goed gedragen en is zo op zijn gemak geweest, dat hij van mij zelf op de grond mag springen. Ondanks zijn schele oog gaat hem dat prima af. Zijn beloning na het kappersbezoek: hij mag even op ontdekkingstocht, dus lekker rondscharrelen in de trimsalon!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak