Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat: Lappenpoppen

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat: Lappenpoppen
Prachtkat: Lappenpoppen

Blog

Prachtkat: Lappenpoppen

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door onze kattentrimster Jos Hillebrand

De volgende klant komt met twee grote vervoerstassen binnen. Ze is nieuw en ze heeft haast. En ze heeft twee katten bij zich. Of die geschoren kunnen worden, want haar echtgenoot is allergisch voor de katten. En of ik wil bellen wanneer ze de katjes weer kan ophalen. O ja, de katten zijn al vier keer geschoren, die zullen het wel gewend zijn.

Ook de dierenartsassistente gaat weg. Nu is er niemand die mij zo nodig een handje kan helpen met deze nieuwe katten, die hier voor het eerst zijn.

De eerste kat is Lila. Ze heeft felblauwe ogen en is een beetje gezet. Nieuwsgierig kijkt ze om zich heen en lijkt volkomen op haar gemak. Nagels zijn zó geknipt en het scheren ook. Ze ondergaat het allemaal gelaten, zelfs als ik haar op haar zij en rug leg om haar buik te scheren.

Haar zusje Lief is – inderdaad – net zo lief. Bij haar hoef ik minder te scheren, omdat ze een iets lossere vacht heeft en omdat ze een normaal postuur heeft.

Wat blijkt? Ik heb een extra hand van baasje of assistente helemaal niet nodig gehad. Wie geschoren wordt, moet stilzitten, zegt een bekend gezegde. Maar Lila en Lief doen dat uit zichzelf, omdat ze zo vriendelijk zijn. De beide dames waren zo ontspannen tijdens het scheren, ze gingen er gewoon voor liggen!

Lila en Lief hebben hun rasnaam inderdaad eer aangedaan. Ze zijn Ragdolls. In het Engels betekent dit lappenpoppen. Ze komen aan die naam doordat ze zich slap als een lappenpop houden als ze bij je op schoot liggen. Dat doen ze dus blijkbaar ook op mijn trimtafel!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak