Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Lizzy

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Lizzy
Prachtkat Lizzy

Blog

Prachtkat Lizzy

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Vandaag komt er jong bezoek in de trimsalon. Lizzy is een kitten van 3-4 maanden van het ras Brits Korthaar. Haar baasjes hebben nog nooit een kat gehad. Daarom vinden ze het fijn om samen met haar kennis te maken met de trimsalon. Ook hebben ze allerlei vragen over het houden van een kat.

Lizzy is nieuwsgierig; daarom komt ze snel zelf uit haar prachtige reismand gekropen. Ze verkent de trimtafel en maakt kennis met mij en met een zachte borstel en een kammetje. Ze mag zelfs even rondlopen om alles vanaf de grond in zich op te nemen.

Het is goed om een kat van jongs af aan te wennen aan borstelen, zeker als de kat lang haar heeft of een compacte vacht, zoals van een Brits Korthaar. Borstelen verwijdert oude losse haren die anders haarballen kunnen veroorzaken. Bovendien vinden katten het borstelen prettig als ze dit als kitten al gewend zijn. Voor het baasje is het gemakkelijker om de gezondheid van zijn kat in de gaten te houden. Bovendien zal het borstelen de band tussen kat en baasje versterken.

Gebruik een zachte borstel, kam zachtjes en maak er een aangename en plezierige gebeurtenis van.

Veel informatie staat op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren: www.licg.nl.

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak